Kafkasör Boğa Güreşlerine Tepki

Karadeniz Hayvan Hakları Grup Başkanı ve Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Ordu Temsilcisi Aziz İşbakan, Artvin’de her yıl Haziran ayının son haftası ile temmuz ayının ilk haftasında gerçekleştirilen ve geleneksel şenlik havasında yapılacak ‘Kafkasör Boğa Güreşleri’nin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı olduğunu belirterek, “Kanun ihlali yapıldığından derhal boğa güreşleri festivalden kaldırılmalıdır” dedi.

Aziz İşbakan yaptığı açıklamada, İslam dininin hayvan zulmü, sopalarla zorlanarak dövüştürülmesi gibi kanlı olaylara izin vermediğini, hatta boğa güreşlerinin anavatanı olan İspanya’da bile yasaklanırken Türkiye’de böyle kanlı bir dövüşün spor, şenlik, festival adı altında devam ettirilmesinin çok yanlış olduğunu vurguladı.

İşbakan, şöyle konuştu: “Bu bir spor değildir. Güreşin sonunda kan vardır. Çocuklarımızın gözü önünde kaybeden boğanın ölüşüne göz yummak cehalettir, kanun ihlalidir. Dinen caiz değildir. Mübarek üç ayların içinde böyle vahşet hiçbir kimseye gösterilmemelidir. Çocuklara gösterilen bu vahşet, çocukların yaşamını etkilemektedir. Hayvana vahşeti çocuklar seyrederek öğrenmektedir. Biz okullarda çocuklardan gelen vahşeti engellemeye çalışırken, okullarda seminerler verip hayvan sevgisini aşılamaya çalışırken böyle şenlik havasında sopalarla dövüşe zorlanan hayvanların ölümü, insanların sevinç bağırışları, zavallı hayvanlar üzerinden kumar oynanması, ödül koyulması 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile yasaklanmıştır. Hala spor maskesi altında olan bu katliam durdurulmalıdır” dedi
Kaynak: İHA