İzcilik “Engel” Tanımaz

Türk İzciliğinin 100.yılı, Büyükçekmece’de Türkiye’nin dört bir tarafından gelen engelli izcilerin sergiledikleri gösterilerle, coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamaların Büyükçekmece’de yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu özel bir kutlama” dedi.


Büyükçekmece Belediyesi, İzci Dernekleri Federasyonu ile birlikte Türk İzciliği’nin 100. kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin birçok ilinden gelen ve engellilerden oluşan izciler, gerçekleştirilen kutlama töreninde muhteşem bir performans sergiledi. Mimar Sinan Kampı’nda gerçekleşen törende, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen yaklaşık 300 engelli izci birbirinden renkli gösteriler sundu. Mehteran ve bando takımın sergiledikleri performans, törene katılan konuklardan büyük alkış aldı. Görkemli kutlama törenine Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ve çok sayıda Büyükçekmeceli vatandaş katıldı.

Türk İzciliğinin 100. Yıl kutlamalarını Büyükçekmece’de yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Türk izciliğinin 100. yılını kutluyoruz. Türk İzci Dernekleri Federasyonu, Türkiye çapında tamamına yakınının engelli çocuklarımızdan, vatandaşlarımızdan oluşan Türk İzciliğinin 100. yıl kutlama törenlerini, Büyükçekmece’de yapmaya karar verdiler. Biz de bunu severek kabul ettik. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafından gelen izci kardeşlerimizle Büyükçekmece koyunun kenarında, onlarla beraber Haziran’ın 28’ine kadar sabah kalk borusuyla kalkacağız, akşam yat borusuyla da yatacağız. Türk İzciliği’ni kutlayacağız” dedi.

Belediyenin bünyesinde kurulan, Gökkuşağı İzci Derneği’nin kuruluş aşamasını anlatan Başkan Akgün, “Büyükçekmece Gökkuşağı İzci Derneği yine engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Bölgedeki engelli vatandaşlarımızın tespitini yaparken, belediyemizin doktoru ve sosyal işlerle uğraşan arkadaşlarımızın ortaya attığı bir fikirdi. Ben de bunu destekledim. Büyükçekmece’deki bu vatandaşlarımızı toparlayarak topluma tekrar kazandırmak. Onların engelli değil, aslında bizde engel olduğunu ortaya koyduk. Çünkü engellilerin neler yapabileceklerini ortaya koymuş oldukları aktivitelerle, el sanatlarında almış oldukları eğitimi nasıl pekiştirip, pratiğe çevirdikten sonra bu eksikliğimizi anlayabildik. Biz eksikliğimizi Büyükçekmece’deki bütün vatandaşlarımızın bir şemsiye altında toplanmasını arzu ettik. Onun da ismini Gökkuşağı koyduk. Bugün o manzara içerisinde onlar çok aktif rol aldılar” diye konuştu.

Engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların süreceğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kısa bir zaman sonra Büyükçekmece engelli cenneti olacaktır. Bütün cadde ve sokaklarımızın, engelli bütün vatandaşlarımızın, özellikle görme engellilerimizin yürüyebileceği Avrupa standartlarında yollara kavuşturulmuştur. Bu konuya hassasiyetle bakan biriyim. Yeni gelişen bölgelerimiz de engelli vatandaşlarımızın huzur içerisinde, rahat bir şekilde onun hakkı da en az benim hakkım kadar olduğuna göre onların da huzur içinde yaşaması, gezmesi, yürümesi için fiziki şartlarımızı ayarlamaya devam ediyoruz. Türk İzciliği’nin 100. yılının kutlamalarının burada yapılmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu özel bir kutlama” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz de, kutlamaların çok güzel olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün daha sonra kurulan izci çadırlarını gezerek, yapılan çalışmaları inceledi. Engelli izciler, 28 Haziran’a kadar kurulan çadırlarda yaşayıp, izciliğin “engel” tanımadığını herkese gösterecek .
Kaynak: İHA