İstanbullu'nun Trafik Çilesi Bitmiyor

İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü’nden sonra, Anadolu Yakası’nda D-100 Karayolu Uzunçayır mevkiindeki köprünün güçlendirilmesi çalışması da trafiği olumsuz etkiliyor.

Köprüdeki çalışması nedeniyle Uzunçayır mevkiinden Hasanpaşa istikametine giden yol trafiğe kapatılırken, D-100 Karayolu’nda uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbullunun trafik çilesi bitmiyor. Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprülerindeki çalışmalar sürerken Anadolu Yakası’nda da D-100 Karayolu Uzunçayır mevkiinde bulunan köprüde yapılan güçlendirme çalışması da trafiği olumsuz etkiliyor. Kadıköy istikametine giden trafik adeta durma noktasına gelirken, araç kuyruğu Küçükyalı’ya kadar uzanıyor. Kadıköy istikametinde seyreden vatandaşlar yoğun trafikten şikayet ederken bir vatandaş “Yaklaşık 45 dakikadır yoldayım. Çok trafik var ilerleyemiyoruz. Köprü yolu da değil ama neden bu kadar yOğun anlayamadım” diye konuştu.

Bir başka vatandaş da, yoğun trafik yüzünden 10 dakikada gitmeleri gereken yolu yaklaşık 1 saattir gidemediklerini belirtti.

Bir başka sürücü de 20 dakikalık yolu 1 saatte gidemediğini belirterek “Ama katlanacağız. Yapacak bir şey yok” diye konuştu.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, "İstanbul 1. ve 2 Çevreyolları ile Bağlantı Yolları Üzerindeki Köprü ve Viyadüklerin Onarımı ve Depreme Karşı Güçlendirilmesi" işi kapsamında, D-100 Karayolu Kadıköy Uzunçayır mevkisindeki K509, K510 ve K511 köprü ayaklarında çalışmalarını sürdürüyor.

Depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle karayolunun Harem istikametinde bir şerit ile İETT otobüslerinin geçtiği yan güzergah ve Hasanpaşa yönüne giriş trafiğe kapatıldı. Bu nedenle, karayolunda sabah saatlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Çalışmaların, 21 Temmuz’a kadar süreceği öğrenildi
Kaynak: İHA