İsparta Valisi Oğuz Açıklama Yaptı

Isparta'da orman yangınlarıyla mücadele sezon açılışı yapıldı.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan Vali Memduh Oğuz, geçen yıl orman yangınları ile mücadelede çok başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Yangın söndürme işçileri ve müdürlerin fedakarca çalışma yürüttüklerini belirten Oğuz,''Ormanlarımız ülkemizin milli serveti. Ormanların da düşmanları var. Kötü niyetlilere fırsat vermeden ormanlarımızı korumalıyız. Kazasız, hatasız ve belasız bir sezon geçirme temennisinde bulunuyorum'' dedi.

Vali Oğuz, 24 saat telefonunun açık olduğun belirterek, çalışmalara valilik olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Isparta Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz ise sorumluluk alanlarının 1 milyon 522 bin hektar olduğunu, bu alanın Isparta ve Burdur illerinin tamamını kapsadığını kaydetti.

Orman Genel Müdürlüğü'nün yangınla mücadele konusunda çok güçlü bir organizasyon yapısına sahip olduğuna işaret eden Yorulmaz, ''Bölge müdürlüğümüzün emrinde 37 arazöz, 15 ilk müdahale aracı, 8 adet su ikmal aracı, 6 adet dozer, 5 adet greyder, 2 adet treyler, 55 adet hizmet aracı var. AYrıca 28 ilk müdahale binası, 27 yangın gözetleme kulesi, 19 haberleşme merkezi, 28 yangın havuzu ve 7 helikopter pisti mevcut. Toplam 637 personel görev yapıyor'' diye konuştu.

Ekiplerin görevlerini 24 saat esasına göre aktif olarak sürdürdüğünü ifade eden Yorulmaz, şunları söyledi:

''Bölgemizde son 5 yıldaki orman yangınları incelendiğinde, yılda ortalama 66 yangın çıktığı, toplam 82 hektar ormanlık alanın bu yangınlardan zarar gördüğü tespit edildi. Yangınların yüzde 30'u yıldırım, yüzde 24'ü ihmal, yüzde 36'sı bilinmeyen sebeplerden, yüzde 7'si kazalardan, yüzde 3'ü ise kasıtlı olarak çıkmış. Geçen yıl 55 orman yangınında 126 hektar ormanlık alan yanmış. Yanan alanların tamamı ağaçlandırıldı.''

Törende, kazasız bir sezon geçirilmesi için okunan duanın ardından işçiler tarafından kurban kesildi.

Törene sendika temsilcileri ve Isparta Orman Bölge Müdürlüğü personeli katıldı.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA