BTTDD Başkanı Şükrü Köse Açıklama Yaptı

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, ''Soydaşlarımız, Batı Trakya'dan yine 3 Türk milletvekilini Yunan Parlamentosu'na göndermeyi başardı. Bundan sonra vekillerimizin Batı Trakya'nın ve soydaşlarımızın haklarını en iyi şekilde savunacaklarına olan inancımız tamdır'' dedi.

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, 2'si SİRİZA, 1'i de PASOK'tan olmak üzere 3 Türk milletvekilinin Yunan Parlamentosu'nda yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bekledikleri ve memnun oldukları bir sonuç aldıklarını bildirdi.

Türk milletvekili adaylarına seçim süreci boyunca ellerinden gelen her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Köse, ''Soydaşlarımız, Batı Trakya'dan yine 3 Türk milletvekilini Yunan Parlamentosu'na göndermeyi başardı. Bundan sonra vekillerimizin Batı Trakya'nın ve soydaşlarımızın haklarını en iyi şekilde savunacaklarına olan inancımız tamdır'' diye konuştu.

Çıkan sonuçlara göre Yunanistan halkının tek başına hükümet kurma görevini hiçbir partiye vermediğini hatırlatan Köse, 6 Mayıs seçimlerine göre bu sonuçlardan bir koalisyon hükümetinin daha kolay çıkacağını ve bunun da özellikle Yunanistan ekonomisi için şart olduğunu vurguladı.

Kurulacak hükümette Türk asıllı milletvekillerinin temsil edildiği bir partinin yer almasını arzu ettiklerini ve sonucun da bu şekilde olacağına inançlarının tam olduğunu aktaran Köse, ''BTTDD Bursa Şubesi olarak milletvekillerimizi tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Batı Trakya azınlığımıza ve Yunanistan'a hayırlı olsun'' şeklinde konuştu.

17 Haziran'da mevcut 3 milletvekilini koruyarak 4'üncü milletvekilini hedeflediklerini, ancak bu durumun gerçekleşemediğini açıklayan Köse, adaylardan İlhan Ahmet'in 1200 civarında oy eksikliği ile vekil seçilemediğini belirtti.

Muhabir : Umut Özgan

Yayıncı : Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA