Yıl-Mek Meslek Sahibi Yapıyor

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) kursiyerlerinin yıl sonu sergisi göz kamaştırdı.

YIL-MEK kursiyerleri bir yıl boyunca ürettikleri eserlerini Barış Manço Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle paylaştı. Kursiyerlerin heyecanı gözlerinden okundu. Kurslarda şimdiye kadar 108 branşta 15 bin 989 vatandaş eğitim gördü. Sergiye Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve Bursa AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik katıldı.

"EĞİTİM BEŞİKTEN MEZARA OLMALI"

Aynı zamanda eğitimci olan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, eğitimin yaşının olmadığını belirterek, "Eğitim beşikten mezara olmalı. Her alanda sürdürülmeli. Bu sergileri 9 yıldır yapıyoruz. Artık Milli Eğitim Bakanılğı ile belediyeler el ele. Kursiyerlerimiz bu kurslarda meslek sahibi de oluyor" dedi.

Millitvekili Çelik ise meslek edindirme kurslarının kadınların sosyalleşme anlamında önemli organizasyonlar olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından kursiyerler sertifikalarını aldı. Programın sonunda Başkan Keskin ve Milletvekili Çelik, kursiyerlerin eserlerini inceledi. Keskin, ebru yapan bir kız çocuğunu da tebrik etti .
Kaynak: İHA