Konuklar Doktor Balıklara Hayran Kaldı

Başbakanlık Tanıtım Fonu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Sivas Valiliği tarafından gerçekleştirilen gezi programı kapsamında aralarında gazeteci, yazar ve ülke temsilcilerinin bulunduğu 40 ülkeden 300 kişi, Sivas’ın dünyaca ünlü Kangal Balıklı Kaplıcası’nı gezdi.

Dünya Mirası’nın 40’ıncı yılında 40 Ülkeyle UNESCO Sivas Buluşması’nda yabancı ülkelerden gelen konuklar, sedef hastalığı tedavisi yapılan doktor balıkları ile ünlü Kangal Balıklı Kaplıca’yı gezerek kaplıca ve tedavi hakkında bilgi aldı. 37 derecede balıkların yaşadığı tek yer olan kaplıcadaki havuzlara ayaklarını sokan konuklar, kaplıcaya hayran kaldı.

Görevliler, kaplıca hakkında konuklara bilgi verdi. ABD, Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Ukrayna başta olmak üzere yaklaşık 40 ülkeden gelen misafirler, kaplıcadaki havuzlara ilgi gösterdi.

Kaplıca ve gezi hakkında bilgi veren Kangal Balıklı Kaplıca İşletmecisi Fuat Ünsal, misafirlerin kaplıcadan mutlu ayrıldıklarını söyleyerek, “Dünyanın tek doğal sedef tedavi merkezi olan balıklı kaplıcaya yüzlerce insanı sayın valimiz ve turizm müdürümüz getirdi. Burada çok önemli hastalığın tedavi edildiği sedef tedavi merkezini incelediler ve mutlu bir şekilde dönüyorlar. Kaplıcamız 280 kişi kapasiteli, yılın 12 ayı açık olan bir kaplıcadır” dedi.

Doktorlar SEDEF TEDAVİSİNDE KAPLICAYI ÖNERİYOR
Doktorların, sedef hastalığı tedavisi için Kangal Balıklı Kaplıca’yı tavsiye ettiğini dile getiren Ünsal, şöyle konuştu: “Tümüyle bilimsel bir kaplıca. Yani Doktorlarla çalışıyoruz. Cumhuriyet Üniversitesi’nden Sedat Özçelik, Çapa Tıp Fakültesi’nden Zeki Karagülle burada çalışmalarını devam ettiriyor. Balıklar konusunda Hacettepe Üniversitesi çalışmalarını yapıyor. Çok huzurlu bir tedavi şekli olarak dünyanın ilgisini çekiyor. Dünya buraya geliyor sedef hastalığı olarak. Son yıllarda şunu görüyorum, Doktorlar artık balıklı kaplıcayı sedef tedavisi için tavsiye ediyor ve buradan çok iyi bir sonuç alınıyor.”

Heyetin kaplıca gezisinde Vali Ali Kolat, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de hazır bulundu .
Kaynak: İHA