Emeklilerden Muhteşem Konser

Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki emekli evinde şef İrfan Yakar yönetiminde gerçekleştiren İzmit Belediyesi Emekliler Korosu, ilk konserini Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde verdi.

İzleyenlerin beğenisini kazanan koronun ilk konserini İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve İzmit Belediye Meclis Üyesi Gülümser Ayhan birlikte izledi. 35 kişilik koronun verdiği konserin Türkiye’de ilk olduğu söyleyen Başkan Doğan, “Hizmete açtığımız emekli evleri ile birlikte emeklilerimizi sosyal yaşama dahil etmeyi amaçlıyoruz. Bugün burada ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu hep birlikte görüyoruz. Emekli Evi üyelerimizden oluşan bu koro hepimize örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Onlar emekli olup bir kenara çekilmek yerine sosyal yaşama dahil olmayı ve üretmeye devam etmeyi seçtiler. Kendilerini bir kez daha kutluyorum. Emeklilerimize destek olmaya her zaman devam edeceğiz” dedi.

İzmit Belediyesi tarafından kurulan emekli evlerinde yeniden üretmenin heyecanını yaşadıklarını belirten emekliler bu çalışmanın kendilerini sosyal yaşmama dahil etmek açısından çok faydalı olduğunu dile getirdiler. Konser nedeniyle heyecanlandıklarını söyleyen emekliler Başkan Doğan’a teşekkür ettiler.

Koroda yer alan 13 yıldır felçli hasta olan Kadri Yıldızçelik, arkadaşlarının yardımıyla sahneye çıktı.Yıldızçelik’in yakınları konseri gözyaşları içinde izledi. Uzun süredir aktif olarak sosyal yaşantının içinde olmadığını söyleyen Kadri Yıldızçelik, “Bu konser ile Yıllar Sonra yeniden bir etkinliğe dahil oldum. 13 yıl aradan sonra ilk kez sahnedeyim. Bu imkanı bana tanıyan Başkan Doğan ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

Koronun en yaşlı üyesi olan 80 yaşındaki Süreyya Mirkelam da performansıyla büyük alkış aldı.

Tamamı emeklilerden oluşan 35 kişilik koronun verdiği konser yaklaşık 2 saat sürdü. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konserde 20 şarkı seslendirildi. Tüm salonun hayran kaldığı konser sonrasında İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Koro Şefİ İrfan Yakar’a çiçek hediye ederek çalışmalarında başarılar diledi .
Kaynak: İHA