Çinlilerden İpek Sergisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle “Nanjing Sırma Dokuma İpek Sergisi” düzenlendi.

Zeugma Mozaik Müzesi Sergi Salonu’nda düzenlenen programa, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Basın Sözcüsü Jian YU, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ve Çin’den gelen çok sayıda misafirler ile davetliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Settar Çanlıoğlu, Çin ile Türkiye arasındaki ilişkinin kardeşlik boyutunda olduğuna vurgu yaparak düzenlenen sergiyi çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Çin’den gelen davetlilere ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Çanlıoğlu, sergide bulunan ürünlerin birbirinden güzel olduğunu belirtti.

Gaziantep’in de, Çin gibi İpek Yolu üzerinde olduğunu ve bu yüzden Gaziantep’i önemsediklerini ifade eden Jian Yu ise, “Gaziantep’in İpek Yolu üzerinde bulunması bizim için önem arz etmektedir. İpek Yolu üzerinde bulunan şehirlerle temas kurarak çalışmalar yapmaktayız. Bugünde Gaziantep’te bu sergiyi açmaktan dolayı büyük şeref duyuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Jian Yu, Genel Sekreter Yardımcısı Çanlıoğlu’na, çeşitli hediyeler takdim etti. Daha sonra ise protokol üyeleri kurdele kesiminde bulunarak sergi açılışını gerçekleştirdiler. Açılışın ardından Çin ve Türk mankenler, Çin yöresine ait kıyafetleri kısa bir defileyle sergilediler. Çin kıyafetlerine vatandaşların ilgisi büyük oldu. Defilenin bitmesiyle protokol üyeleri ve davetliler sergilenen ürünleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar .
Kaynak: İHA