Yunanistan’da Parlamento Seçimi Heyecanı

Son 2 ayda 2. kez parlamento seçimlerinin yapıldığı Yunanistan’da halk sandıklara gidiyor.

Gazeteci Kostas Venizelos, seçimlerin Yeni demokrasi Partisi ve SYRIZA arasında geçeceğini belirterek "Yeni Demokrasi birinci olursa şaşırırız ama sol koalisyon SYRIZA ilk parti olursa ve seçimleri kazanırsa bu bir sürpriz olmaz. SYRIZA’nın ilk parti olması bekleniyor çünkü 3 yılda kemer sıkma önlemlerinden kaynaklanan bütün tepkiyi kendilerine ilgi olarak dönüştürmeyi başardılar. SYRIZA daha az oy alan partilerle koalisyon kurarsa kemer sıkma önlemlerine tepkisi daha yumuşak olur ama tek başına iktidar olurlarsa daha Avrupa karşıtı bir duruş sergileyecektir. Çok ilginç bir haftaya tanık olacağız. Bu hafta sadece Yunanistan’ın değil, Avrupa’daki sosyalist hareketin de geleceğini belirleyecek” şeklinde konuştu.

19 yaşındaki Stelios Moroulis ise arkadaşıyla birlikte geldiği seçim için “İşler bence daha iyi olacak. Zor durumların üstesinden gelebiliriz. Euro Bölgesi’nde kalmak istiyoruz. Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

28 yaşındaki gazeteci Anastasia Karapatsia da bu seçimlerin Yunanistan için çok önemli olduğunu belirterek “Çünkü geleceğimiz, AB ve Euro Bölgesi’ndeki kaderimiz belirlenecek. Kimin seçimi kazanacağı önemli değil ama ben ülkemin AB ile Euro Bölgesi’nde kalmasını istiyorum. Pek çok korkumuz var. Drahmi’ye dönerek 20 yıl öncesine mi gideceğiz, Euro’da mı kalacağız gibi sorularımız var” dedi.

Kaynak: İHA