Yeniceoba’da Okul Binası Temeli Atıldı

Konya’nın Cihanbeyli ilçesi Yeniceoba Beldesi’nde hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak 12 derslikli ek okul binasının temeli Konya protokolünün katılımıyla atıldı.

Yeniceoba’da Okul Binası Temeli Atıldı
Yeniceoba Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşen törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakcı, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Yeniceoba Belediye Başkanı İlyas Kara, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan hayırsever işadamı İhsan Geyik, kendisinin okuyamadığını ve bunun burukluğunu her zaman yaşadığını belirterek, eğitime destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Yeniceoba Belediye Başkanı İlyas Kara ise, beldelerine civar belde ve köylerden öğrencilerin okumak için geldiğini hatırlatarak, ek binanın bir nebze de olsa derslik açığını kapatacağını kaydetti.

Başkan Kara, beldelerinin ilçe olma konumunda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Milletvekillerinin ardından konuşan Vali Doğan, eğitime destekleri için işadamı ve ailesine teşekkür etti. İlçe Müftüsü Kuddusi Doğan’ın yaptığı dua eşliğinde protokol üyeleri 12 derslikli ek okul binasının temeline ilk harcı butona basarak döktü .
Kaynak: İHA