Başkan Gökçek Ankara Kalesi’nde
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Shopping Fest kapsamında Ankara Kalesi’nde düzenlenen “66 Ressam 666 Resim” Sergisi’nin açılışını yaptı, bölge esnafıyla sohbet etti.

Ankara’nın sanatın da merkezi olduğunu vurgulayan Melih Gökçek, şunları söyledi: “Ankara kesinlikle sanatın da merkezi olmaya başladı.
BELMEK diye kurslarımız var. Bu kurslara katılan hanımlar arasında tam 3 bin ressam arkadaşımız bulunuyor. Bu ressam arkadaşların yapmış olduğu eserleri görseniz inanamazsınız. Profesyonellere taş çıkartır şekilde. Bundan dolayı da açıkça söylüyorum, Ankara sanatkarlar şehri olmaya başladı.
Sanatkarların da Ankara’yı tercih etmesi bizi mutlu ediyor.”
RESTORASYON ÇALIŞMALARI
Kale ve civarındaki restorasyon çalışmalarından söz eden Başkan Gökçek, bölgeye büyük önem verdiklerini belirterek “Kaleye biz çok önem veriyoruz. Kaleyi yeniden ele alıyoruz. Hacı Bayram civarının restorasyonunu aşağı yukarı bitirmek üzereyiz. Kamulaştıramadığımız yerler hariç diğerlerinin hepsi bitti. Hıdırlıktepe’yi düzenlemeye başladık. Kaleyi restore etmeye devam ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapısını yeniden elden geçiriyoruz. İnşallah arkasından Kale içindeki evlerin restorasyonuna gireceğiz. Ve burada turistik eşya satan mağazaların çoğalmasına inşallah vesile olacağız” dedi.
Başkan Gökçek, 10 tane üstü açık turistik otobüs yaptıklarını belirterek, “Kızılay’da görebilirsiniz. Vatandaşları her gün Ankara’da ücretsiz olarak dolaştırıyorlar. Buraya da turistik gezi olarak bu arabaları tahsis ederiz” diye konuştu.
Ankara Kalesi Derneği Başkanı Şevket Bülent Yahnici ise Ankara Kalesi Derneği olarak 66 değerli sanatçının resimlerini, bir araya getirerek Sanat Galerileri Sokağında festival için sergilediklerini belirterek “Ankara kalesi Derneği olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza Ankara Kalesine gelmiş olmalarındanBaşkan Gökçek, açılıştan sonra davet üzerine bazı dükkanları ziyaret ederek, esnafla sohbet etti, sorunlarını dinledi.
Sanat Galerileri Sokağı’nı da dolaşan Başkan Gökçek, vatandaşlar ve turistlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi .
