Sagalassos Kazıları Temmuzda Başlıyor

Burdur Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, dünyanın en iyi 11 imparatorunun yaşadığı “İmparatorlar Kenti” alarak bilinen ve Batı Akdeniz’in en büyük antik kenti olan Sagalassos Antik Kenti’nde kazıların 3 Temmuz’da başlayacağını açıkladı.

Sagalassos Kazıları Temmuzda Başlıyor
Kazıların 1989 yılından bu yana devam ettiğini kaydeden Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, kazılarda dünyanın en iyi imparatorları arasında yer alan Hadrian, Marcus Aurelius gibi imparatorların başlarının gün yüzüne çıkarıldığını ifade etti.

Tanır, “Bugüne kadar yapılan kazılarda Antoninler Çeşmesi, Marcus Aurelius heykeli, Adrian heykeli ve Tiberius dönem kapısı gibi daha birçok önemli eser ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Sagalassos Antik Kenti kazı ekibinin 144 yabancı ve 44 yerli olmak üzere toplam 188 kişiden oluştuğunu belirten Tanır, kazı başkanlığını ise 1989 yılından bu yana Belçikalı Prof. Dr. Marc Waelkens’in yaptığını vurguladı.

Gölhisar ilçesi Kibyra Antik Kenti kazı çalışmaları hakkında da bilgi veren Tanır, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Arkeoloji Bölümü öğrencileri tarafından 1 Mayıs 2012 tarihinde başlayan kazı çalışmalarının 24 Aralık 2012 tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

Tanır, Kibyra’da Kazı Başkanı MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru ile birlikte biri yabancı 63 kişilik ekibin bulunduğunu sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA