Başkan Sadak: 'Barış Olursa İstihdam Artar'

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, iki genç girişimci tarafından Siirt’te açılan bir iş yerinin açılışında yaptığı konuşmada barış ve huzur ortamının olmadığı bir ortamda girişimcilerin istihdam anlamında yatırım yapmadıklarını ifade ederek barış ve huzur ortamının sağlanması ile girişimcilerin istihdama yönelik yatırım yapacaklarını ve istihdamın artacağını söyledi.

Başkan Sadak: 'Barış Olursa İstihdam Artar'
Kurtalan Caddesi üzerinde genç girişimciler Samet Bükey ve Hüseyin Buğu tarafından yapılan yatırım ile 10 kişi iş imkanı sağlayacak olan künefe salonu yapılan açılış töreniyle hizmet sokuldu. Tören Siirt Valisi Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Merkez İlçe Başkanı Halit Kaçar, STO Başkan Vekil Nedim Kuzu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılıştan önce kısa bir konuşma yapan Vali Musa Çolak, iki genç girişimci tarafından kette böyle bir yatırım yapmalarının mutluluk verici olduğunu ifade ederek, Siirt’teki istihdamın artırılması için iş adamları ve yatırımcılara sürekli çağrıda bulunduklarını, kente yapılan her yatırımın öncelikle ekonomik anlamda yatırımcıya ve istihdam yaratması acısından da kente büyük faydası olduğunu belirtti.

Vali Çolak, kente böylesi bir yatırım yaptıkları ve 10 kişiye istihdam sağlayacağı için genç girişimciler Samet Bükey ve Hüseyin Buğu teşekkür ederek kutladığını söyledi

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ta açılışta yaptığı konuşmada böylesi yatırımların kent için önemli olduğunu barış ve huzur ortamının olmadığı bir ortamda girişimcilerin istihdam anlamında yatırım yapmadıklarını ifade ederek, “Barış ve huzur ortamının sağlanması ile girişimciler istihdama yönelik yatırım yapacaklar ve istihdamın artacaktır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Künefe salonu Siirt Valisi Musa Çolak ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından açılış kurdelesinin kesilmesiyle hizmete sokuldu .
Kaynak: İHA