Bakan Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Değişik diller konuşsak da değişik mezheplerimiz olsa da tek bir milletin parçasıyız, tek bir tarihten geliyoruz. İnşallah tek bir geleceğe doğru da hep birlikte yürüyeceğiz'' dedi.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki Dilovası Bingöllüler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yardım gecesine katılan Yılmaz, Dilovası Bingöllüler Derneği'nin önemli işler başardığını kaydetti.

Derneğin, sosyal dayanışmaya dönük önemli çalışmalar yürüttüğüne işaret eden Yılmaz, ''İçinizde, yıllardır buralarda yaşayan, uzun süre önce Bingöl'den çıkmış kişiler var. Siz, hem Adapazarlı, hem Dilovalı, hem de Bingöllüsünüz. Ülkemizin bu güzel parçasını daha huzurlu, daha da iyi hale getirmek için, buradaki toplumla kaynaşmanız, buraları daha iyiye, daha güzele götürmek için gayret sarf etmeniz, Kocaeli'nin sorumluluk sahibi hemşehrisi olmanız lazım. Bir taraftan da köklerinizi, geldiğiniz yeri de unutmamanız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Yılmaz, yardım gecesinin Miraç Kandili'ne denk geldiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

''Hepimiz, bu ülkenin insanları olarak, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde yaşayalım, bu yönde dua edelim. Farklılıklarımız olmalı, olacak, bu Allah'ın yarattığı farklılıklardır. Her şeyden önce insanlık ailesinin birer mensubuyuz. Aynı medeniyetten, aynı tarihten geliyoruz. Değişik diller konuşsak da değişik mezheplerimiz olsa da tek bir milletin parçasıyız, tek bir tarihten geliyoruz. İnşallah, tek bir geleceğe doğru da hep birlikte yürüyeceğiz.''

Farklılıklara saygı göstererek, bunların zenginlik olarak görülmesi gerektiğini anlatan Yılmaz, ortaklıkların da unutulmamasının önemine değindi.

Yılmaz, bu ülkede, çok büyük bir ortaklığa ve geniş bir ortak paydaya sahip olduklarının unutulmaması gerektiğini belirterek, her ikisini de aynı anda hatırlayacaklarını söyledi.

''Sadece farklılıkları vurgularsak, birbirimizden ayrışırız ve bu kimsenin lehine olmaz'' diyen Yılmaz, ''Sadece ortaklıkları vurgularsak, zenginliklerimizi kaçırmış oluruz. Allah'ın yarattığı zenginlikleri zayıflatmış oluruz. Hem farklılıklarımızı, hem de ortaklıklarımızı görelim, ikisini de aynı anda görelim. Bunu arzuluyoruz. Çok daha demokratikleşen, zenginleşen, refahı artan, dünyada çok daha güçlü hale gelen Türkiye'de, birlik, beraberlik, kardeşlik içinde, tüm zenginliklerimizi yaşayalım ve geliştirelim. Türkiye'nin her bir karışında, ekmeğimizi, ekonomimizi, özgürlüğümüzü ve kardeşliğimizi büyütelim'' dedi.

Konuşmaların ardından geceye katılan iş adamları, derneğe hizmet binası inşa edilebilmesi için bağışta bulundu.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA