Yunanistan’da Yeniden Seçim Heyecanı

Yunan halkı bu Pazar günü gerçekleştirilecek parlamento seçimleri öncesinde seçimden beklentilerini anlattı.

Yunanistan’da Yeniden Seçim Heyecanı
Yunanistan’da seçim heyecanı yaklaşırken halk beklentileri ne olursa olsun umutlu olduğunu belirtti.

28 yaşındaki borsacı Velisisias Kossas “Sonunda partiler koalisyon yapacak bence. Birinci parti oyların çoğunluğunu alamayacak. En nihayetinde uzlaşma sağlanarak Euro Bölgesi’nde kalacağız ve bir noktada ekonomi daha iyi olacak” dedi.

Öğretmen olduğunu belirten Cleopatra Viredos ise “Seçimlerin ikinci raundu olmamalı, ilk seçimlerde hükümet oluşmalıydı. Şimdi ne değişecek ki? Bankalardan paralarını çeken insanlar kendi cebini düşünüp ülkeyi düşünmüyor. Kimse düzenbaz olduğunu düşündükleri hükümete ve siyasilere güvenmiyor. Ama ben Yunanım, bundan dolayı da umutluyum” ifadelerini kullandı.

26 yaşındaki Galanopoulou Georgina da “Umarım seçimlerde sol kanat partileri kazanır ve bir değişim olur. Dünyada Yunanistan’ın durumundan daha kötü durumda olan ülkeler de var. Oralara da bakmalıyız” şeklinde konuştu.

6 Mayıs’ta düzenlenen seçim sonucunda hiçbir partinin oyların çoğunluğunu kazanamaması ve koalisyon kuramaması üzerine Pazar günü yeniden sandık başına gidecek olan Yunanistan’da 4 bin 873 aday, 300 sandalyeli parlamento için yarışacak. Mayıs’taki seçimde yüzde 17’ye yakın oy alarak ikinci parti olan radikal sol koalisyon SYRIZA’nın bir sürpriz daha yaparak birinci parti olabileceği bildiriliyor .
Kaynak: İHA