Yıldırım'da Halk Dansları Şöleni

Yıldırım Belediyesi, Erguvan Halk Dansları Topluluğu 5. Halk Dansları Şöleni kapsamında 2. gösterisini gerçekleştirdi.

Yıldırım'da Halk Dansları Şöleni
Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde düzenlenen Halk Dansları Şöleni’nde, 16 yörenin oyununu yöresel kıyafetleri ile oynayan erguvan halk dansları ekibi, katılımcılara halkoyunları ziyafeti yaşattı. Yıldırım Belediyesi Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu 5. Halk Dansları Şöleni 2. gösterisine Yıldırımlıların ilgisi yoğundu. Gösteriye başta Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin olmak üzere, Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, il, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri de katıldı.

Türkiye’nin 16 farklı yöresinin, kıyafetleri ve dansları ile sahnede tam anlamıyla bir şölen oluşturan Yıldırım Belediyesi Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu'nun oyunlarına, izleyicilerde tempo tutarak eşlik etti.

Yaklaşık 3 saat süren halk dansları şöleninde birçok yörenin oyunu sergilendi. Sergiledikleri oyun öncesinde bölgelerle ilgili barkovizyon gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, her yörenin kültür ve geleneğini, kıyafetleri ve oyunları sergileyen ekibe teşekkür etti.

Başkan Keskin ve diğer katılımcılar, gösteri sonundan Erguvan Halk Dansları topluluğu ile halay çekerek, eğlendi .
Kaynak: İHA