Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi Toplantısı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi toplantısına katıldı.

Gönlüferah Hotel'de düzenlenen ortakları bilgilendirme toplantısında konuşan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Valisi Şahabettin Harput, bu tesisin, bir ilk olduğunu ve ülkede de örnek gösterildiğini belirtti.

Harput, dünyadaki ekonomik gelişmişlikle birlikte çevre duyarlılığının da geliştiğini ifade ederek, Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi'nin diğer tesislere ve yerel yönetimlere örnek teşkil ettiğine dikkati çekti. Harput, şunları kaydetti:

''Ülkemizin gücüne güç katacaksınız. Bazen 'benim güçlü olmam neye yarar' gibi düşüncelere kapılabilirsiniz. Koskoca Türkiye'nin gücü nereye benim gücüm nereye diyebilirsiniz. Ama şu meşhur sözü herkes bilir, 'bir mıh bir nal kurtarır, bir nal bir at kurtarır, bir at yiğit kurtarır, bir yiğit de bir vatan kurtarır'. Yani sizin yaptığınız her çaba, her çalışma, akıttığınız her damla ter, ecdadın bu vatan için akıttığı kan kadar kutsaldır. Bu kadar değerlidir. Bu birliğimiz, bu beraberliğimiz, uyumumuz, huzurumuz ve yapılması gerekenler noktasındaki gayretimiz, azmimiz, inancımız, heyecanımız, birlikteliğimiz hiç bitmeyecek, hiç dinmeyecektir. İbadet eder gibi çalışacağız ve inşallah geriye baktığımızda çok güzel, kendimizin dahi tahmin edemediği güzellikleri beraber göreceğiz.''

Ekonomik gücün ülkeleri söz sahibi yaptığına işaret eden Harput, dünyada söz söyleyebilmek adına güçlü bir ekonomiye sahip olmanın gerekli olduğunu belirtti.

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Burkay ise katılımcılara tesis hakkında bilgi verdi.

Burkay, arıtma tesisinde yalnızca endüstriyel atıkların arıtılmadığını, tesiste Kestel, Gürsu, Barakfakih ve İsabey bölgelerindeki evsel atık sularının da arıtıldığını kaydetti.

Yeşil Çevre Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın da yıllık faaliyetler hakkında sunum yaptı.

Muhabir : Umut Özgan

Yayıncı : Haluk Yüksel
Kaynak: AA