Selçuk’tan TÜBA’ya 2 Üye

Bilimsel araştırmacığı özendirmek, gençleri bilime yöneltmek amacıyla kurulan ve kısa adı TÜBA olan Türkiye Bilimler Akademisi listesinde, Selçuk Üniversitesi’nden 2 öğretim üyesi yer aldı.

Selçuk’tan TÜBA’ya 2 Üye
1993'te yürürlüğe giren 497 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan ve Türkiye’de bilimin gelişiminde öncü kuruluşlar arasında gösterilen TÜBA’nın yeni üyeleri açıklandı. YÖK tarafından 43, TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından ise 40 üyenin seçildiği TÜBA’da Selçuk Üniversitesi’nin 2 öğretim üyesi ile temsil edileceği belirtildi. YÖK tarafından seçilen asil listede Selçuk Üniversitesi Temel Bilimler Alanı’ndan Prof. Dr. Erol Pehlivan yer alırken, TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından seçilen asil listede ise Sosyal Bilimler Alanı’ndan Prof. Dr. Yasin Aktay yer aldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren, tüzel kişiliği olan, bilimsel, idari, mali özerkliğe sahip bir kurum olan TÜBA’nın, Türkiye’deki bilimsel araştırma standartlarının uluslararası düzeye çıkartılmasına önemli katkılar sağlayan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Toplumda bilimsel düşüncenin yaygınlaşmasına da hizmet eden TÜBA’ya Selçuk Üniversitesi’nden iki öğretim üyemizin seçilmesini önemsiyoruz. Gerek Prof. Dr. Pehlivan’ı gerekse Prof. Dr. Aktay’ı kutluyorum. Üniversitemizin birçok alanda olduğu gibi bilimsel gelişim düzeyinin de önümüzdeki dönemlerde daha hızlı bir ivmeyle yükseleceğine inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA