Prof. Dr. Alkan Açıklama Yaptı

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, 32 yıllık akademik hayatının 11 yılının Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde geçtiğini belirterek, ''Ben bu dönemi çıraklık dönemi olarak adlandırıyorum. 21 yılım Balıkesir'de geçti. Benim ustalık dönemim'' dedi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Türkiye Bilimler Akademisi asli üyesi seçilmesi ve 100. makalesinin yayımlanmasından dolayı düzenlenen kokteylde, mutlu olduğunu söyledi.

''Birkaç yüz sayfa makale ve kitaba gömülmüş bir ömür'' diyen Alkan, şöyle konuştu:

''Önemli olan baki kalan bu kubbede bir hoş seda bırakmış olmak. 32 yıllık akademik hayatımda yüzlerce öğrencinin yetişmesinde katkım oldu. Bunlar kimi öğretmen, kimi kimyager kimileri de akademisyen olarak bu ülkeye hizmet ediyor. 32 yıllık akademik hayatımın 11 yılı Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde geçti. Ben bu dönemi çıraklık dönemi olarak adlandırıyorum. 21 yılım Balıkesir'de geçti. Benim ustalık dönemim. Makalelerimin yüzde 90'ının yayımlandığı yer burası. Akademik hayatımın en güzel, en verimli, anılarını BAÜ'nde yaşadım. Bölüm olarak ve çalışma arkadaşlarımla birlikte çok önemli çalışmaları yürütme fırsatı buldum. Ortaya çıkan başarımda en büyük pay BAÜ'nin bana sunduğu imkanlardır.''

Konuşmaların ardından programı organize eden BAÜ Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Çakır, Rektör Alkan'a günün anısına plaket verdi.

Muhabir : Balıkesir / Zafer Akpınar

Yayıncı : Haluk Yüksel
Kaynak: AA