Gebze Folklor Festivaline Hazır

18-24 Haziran tarihleri arasında Gebze’de düzenlenecek 1.Uluslar arası Gebze Kültür, Sanat ve Folklor Festivali’nin tanıtımında konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Önemli olan Gebze’mizin tanıtımına, sen-ben ayrımı yapmadan katkı sağlamak.

Gebze Folklor Festivaline Hazır
Gebze’mizi el ele vererek marka kent yapacağımıza inanıyorum” dedi Gebze’de düzenlenecek festivalin hazırlıklarının ele alındığı kahvaltılı basın toplantısı Eskihisar Yeşil Vadi Kafeterya’da gerçekleştirildi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptı. “Kültürümüzü, folklorumuzu, Gebze’mizi tanıtan geniş kapsamlı bir festival olsun istiyoruz” sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Köşker, “Gebze, değişim ve gelişimin sürdüğü büyük bir ilçe. Gebze’mizde var olan birlik ve beraberliğin güzel neticelerini birlikte yaşıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden birisi olan Olimpik Gün Yürüyüşü’nü geniş katılımla sergiledik. Gebze’mizi el ele vererek marka kent yapacağımıza inanıyorum. Festivalimize katkı sunan siz değerli katılımcıları, fikir insanlarını kutlarım. Festivalimiz Gebze’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Köşker’in ardından söz alan sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri ise konuşmalarında, Gebzelilik bilincinin yerleşmesinde önemli adımlar atılmasını sağlayan Başkan Köşker ve ekibini kutladı. 1 hafta boyunca sürecek festivale Yunanistan, Arnavutluk, Ukrayna, Macaristan, Sırbistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Afrika, Romanya, Ahıska, Azerbaycan, Bulgaristan, Kabartey, Gürcistan ve Makedonya’dan folklor ekipleri Gebze’ye gelecek. Pazartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalin açılışı saat 19.00’da Gebze Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek .
Kaynak: İHA