Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

''Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi'' kapsamında eğitim çalıştayı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje çerçevesinde düzenlenen ''Yetişkin Öğrenme Yöntemleri ve Etkili Sunum Yapma Becerileri'' çalıştayının açılışına, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir İnci, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzmanı Ömer Sesveren, projenin Gaziantep eş uzmanı Fatma Mehtap Özdemir ve pilot kurumları temsilen 20 kişi katıldı.

Çalıştaya eğitmen olarak katılan Girne Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şerif Tuncel, verdikleri eğitimlerle, yetişkin eğitiminde yer alan öğretmenlerin etkili sunum yapabilme becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Tuncel, projenin genel hedefinin uygun ve kapsamlı hayat boyu öğrenme stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasının desteklenmesi olduğunu kaydetti.

Yetkililer, proje çerçevesinde her ilde ''Hayat Boyu Öğrenme Merkezi'' kurulmasının amaçlandığını ifade etti.

Çalıştay, katılımcılara sertifika verilmesiyle sona erdi.

26 Mayıs 2011'den bu yana devam eden projenin bütçesinin 7 milyon 400 bin avro olduğunu ve projenin 2013 yılının Mayıs ayında sona ereceği bildirildi.

-Başkan Fadıloğlu'nun mahalle gezileri

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mithatpaşa ve Hacıbaba Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Muhtar ve vatandaşlardan hizmetler hakkında bilgi alan Fadıloğlu, cuma namazını Hacıbaba Hz. Hüseyin Camisi'nde başkan yardımcılarıyla birlikte kıldı.

Fadıloğlu, namaz çıkışında çocuklara çeşitli hediyeler ve çikolata dağıttı.

Hacıbaba ve Mithatpaşa Mahallesi'nde vatandaş ve esnafla görüşen Başkan Fadıloğlu, taleplerle ilgili notlar alarak ilgili müdürlüklere talimat verdi.

-Madalya alan haltercilere ziyaret

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelik, Hatay'da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda madalya alan Gaziantep Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcularını ziyaret ederek tebrik etti.

Çelik, şampiyonada 2 ikincilik alan sporcuları kutlayarak, elde edilen başarının engelliler ve Gaziantep adına gurur verici olduğunu belirtti.

Şampiyonada derece elde eden sporcuların diğer engellilere de örnek teşkil ettiğini aktaran Çelik, ''Engellilerin önündeki engellerin kaldırılmasıyla çok daha iyi başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Bu tür gelişmelerde her zaman engellilerimizin yanındayız'' dedi.

Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Köse'den faaliyetleri hakkında bilgi alan Çelik, kulübün teknik sorumluluğunu yürüten İzzet Alpman'ın iki dernek arasında dostluk köprüsü kurduğunu söyledi.

Muhabir: Sevil Çelik

Yayıncı: Zeynep Yücetaş
Kaynak: AA