Suriyeliler Hatay Sınırına Akın Ediyor
Suriye’de yaşanan iç karışıktan kaçarak Türkiye’ye sığınanların sayısı gün geçtikçe artıyor.

SIĞINMA TALEP EDENLERİN ÇOĞU KADIN VE ÇOCUKLAR
Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeniyle çatışma ortamından eşlerini ve çocuklarını kurtarmak isteyen Suriyeliler sınır hattına akın ediyor. Türkiye’ye Hatay sınır hattını kullanarak giriş yapan Suriyelilerin çoğunluğu da kadın ve çocuklardan oluşuyor. Aralarında hamile olan Suriyeli kadınlarında bulunduğu misafirlere Hatay’dan Şanlıurfa’ya nakilleri sırasında Türk yetkililer tarafından çeşitli bisküvilerden ve meyve sularından oluşan erzak dağıtıldı.
ÇOCUKLAR SÜREÇTEN YORGUN DÜŞTÜ
Annelerinin kucağında sınır hattında taleplerinin kabul edilmesini, araçlarla bundan sonra yaşayacakları konteyner kente gitmeyi bekleyen çocuklar yorgun düştü. Kimi çocuklar annesinin kucağında uykuya yenilirken kimi çocuk da nakil için bindirildikleri minibüslerin koltuklarında uyuyakaldı. Bazı çocuklar da Türk yetkililerinin ikram ettiği bisküvi, meyve suyu ve hazır suları içerek nakledilmeyi bekledi.
GAZETECİLER SURİYELİLERİ PROFİL OLARAK GÖRÜNTÜLEYEMEYECEK
Sığınma talebinde bulunan Suriyelilerin güvenlik kontrollerinin sürdürüldüğü konaklama kamplarının önünde bekleyen basın mensupları, Suriyelilerin profil fotoğraf ve görüntülerini çekmemeleri noktasında uyarıldı. AFAD yetkilileri, Başbakanlığın kararının kendilerine Hatay Valiliği tarafından iletildiğini aktararak, bundan sonraki süreçte sığınma talep eden Suriyelilerin toplu fotoğraf ve görüntülerinin alınmasına izin verileceği bilgisini iletti. Güvenlikleri gerekçesi ile Başbakanlığın kararı ile kendi istekleri dahi olsa Suriyelilerin profil fotoğraflarının çekilmesine izin verilmeyecek .
