Şanlıurfa Müftüsü Tahiroğlu Açıklama Yaptı

Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, mübarek gün ve gecelerin eriştiği anlamları ihmal etmeksizin değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Tahiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada 16 Haziran Cumartesi gününü Pazar'a bağlayan gece, Miraç Kandili'nin idrak edileceğini hatırlattı.

Açıklamasında Miraç hadisesine de yer veren Ramazan Tahiroğlu, şunları kaydetti:

''İsra ve Miraç, peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in Cenab-ı Allah'ın izni ve keremiyle takdir buyrulan bir zaman diliminde önce Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan da zaman ve mekanın sahibi yüce mevlanın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur. Her şeyden önce Miraç, başta Efendimiz olmak üzere, her bir Müslüman için manevi bir terfi, yüce Rabbimiz ile buluşma ve selamlaşma, O'nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesileyle yüksek insani sorumluklar üstlenmek demektir. Bugün bize düşen Miraç'ın metafizik mahiyetini, bütün ayrıntılarıyla ele almak değil, Miraç'ın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Mübarek gün ve gecelerin bugün eriştiği anlamları ihmal etmeksizin değerlendirmek gerekir.''

Müftü Tahiroğlu, Müslümanlar'ın Miraç Kandili'nin manevi anlamalarına odaklanarak tecrübe ve dersler çıkarması gerektiğini vurguladığı açıklamasında, insanlığın izzet ve itibar arayışını yeniden sorgulamak gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Rauf Maltaş

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA