Sahabede Miraç Kandili Etkinliği

Türkiye’de medfun oldukları ilmi kaynaklarca teyit edilen iki sahabeden birisi Safvan Bin Muattal hazretlerinin türbesinde Miraç Kandili etkinliği düzenlenecek.

Sahabede Miraç Kandili Etkinliği
Birçok dini gün ve gecelerde sahabenin kabri başında çeşitli programlar tertip ediliyor. Samsat İlçe Müftü Vekili Mehmet Ali Çetinkaya, 16 Haziran gecesinde idrak edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle sahabe mevkiinde kandil özel programı yapılacağını bildirildi.

Program kapsamında Kur’an’ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahi ve şiir dinletilerinin olacağını kaydeden Müftü Vekili Çetinkaya, “Böyle dini gün ve geceler bir araya gelmek, hasbıhal etmek, kardeşliği tesis etmek için birer fırsattır. Aynı zamanda tövbe, ibadet ve dua için de ayrıcalıklı bir zaman dilimidir. Bu vesile ile bütün Müslüman kardeşlerimizi Sahabe’nin manevi atmosferinde hasbıhal etmek, beraber ibadet, dua ve niyazda bulunmak üzere davet ediyoruz. Miraç Kandili’nin İslam alemine ve tüm insanlığa sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini, insanlar arasında kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Bu anlamda tüm Müslümanların kandilini en derin kalbi muhabbetlerimle tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah hepimizi nice böyle güzel gün ve gecelere kavuşturmayı nasip ve müyesser eylesin” dedi.

Kaynak: İHA