Mikro Kredi Sultanları Piknikte Buluştu

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Mikro kredi üyeleri piknikte bir araya geldi.

Mikro Kredi Sultanları Piknikte Buluştu
Silvan ilçesinde Mikro kredi üyesi 30 Kadın Mikro kredi Diyarbakır bölge müdürü Mehmet Ay’ın eşliğinde Silvan Şahan spor tesislerinde piknik yaptı.

Yaş pastalarının kesildiği piknikte konuşan Mikro kredi Diyarbakır bölge müdürü Mehmet Ay, “Mikro kredi dar gelirli bayanların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmaları için aldıkları küçük bir sermayedir. Bu sermaye 500 TL’den 10 bin TL’ye kadar çıkıyor. Türkiye’de ilk defa 2003 yılında Eski Diyarbakır Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgün'ün başlattığı projedir. Bu proje başarılı oldu şu anda Türkiye genelinde 66 ilde 88 şubemiz ile toplam 66 bin kişi mikro kredi aldı.

Diyarbakır’da merkez’de şuan 3 şubemiz ve ilçelerde de Silvan, Ergani ve Bismil olmak üzere toplam 6 şube’de faaliyet gösteriyoruz. Diyarbakır genelinde 10 bin 500 kişi mikro kredi kullandı toplam 35 Milyon TL mikro kredi dağıtıldı. Silvan’da 2007 yılında şubemiz açıldı. Şu anda 4 personelimiz ile toplam Bin kişiye ulaştık, Bin kadına mikro kredi verildi. Bugün Silvan’da merkez şefi toplantısı yaptık. İlk defa Türkiye genelinde piknik havasında bir toplantı yapılıyor” dedi.

Bilgisayar eşliğinde Mikro kredi hakkında bilgilendirme tanıtımı yapıldı. Bu tanıtımı Silvan Mikro kredi üyeleri dikkatle izledi. Piknik havasında geçen toplantıda Mikro kredi merkez şefi üyeleri yaş pasta ve kuru pastaların yanında çay içerek sohbet etti.

Mikro kredi hakkında düşüncelerini aktaran Silvan Mikro kredi üyesi Hamide Şikav, “Mikro kredi’de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesine bayan kendilerini küçük görmüyor evlerine kapanmıyor, kendi işini yapıyor, eve katkısı oluyor, başkasına boyun eğmiyor. Kadınların ayaklarının üstünde durması beni çok mutlu ediyor. Mikro kredi yöneticilerine sonuna kadar destek veriyorum. Şuanda Mikro kredi sayesinde 19 kişi benim yanımda çalışıyor, ilerde bu sayıyı 50 yapmayı hedefliyorum bunda Mikro kredi’nin çok büyük bir katkısı var. Mikro kredi’ye ilk başvurduğumda 700 TL almıştım ama şuanda 10 bin TL aldım. Zor ve sıkıntılı zamanlarda kimse ailemize yardım etmiyor, Mikro kredi sayesinde kimseye boyun eğmiyoruz. Mikro kredinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mikro kredi Merkezi yöneticileri tarafından kadın üyelere yiyecek ve içecekler dağıttıktan sonra kadın üyeler evlerine dağıldı .
Kaynak: İHA