Köy Yollarına Makyaj

Bursa'da havaların ısınmasıyla birlikte bozuk olan köy yolları asfaltlanmaya başladı.

Köy Yollarına Makyaj
Bursa İl Özel İdaresi köy yollarındaki asfalt çalışmaları için 12 milyon 500 TL bütçe ayırdı. Köy yollarındaki asfalt çalışmaları Dağyenice köyünden başladı.

Özel idare tarafından 510 kilometre asfaltlama yapılacak. 510 kilometrelik asfalt çalışmasının 350 kilometresi asfalt, 16 kilometresi beton asfalt ve 144 kilometresi alt zemin hazırlığı şeklinde olacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Dağyenice köyüne gelerek çalışmaları takip etti. Yağışlı havaların yolların bozulmasına sebebiyet verdiğini belirten Vali Harput, "Yağışlar asfalt sezonuna girmeyi geciktiriyor. Kırsal alt yapı Bursa için çok önemli. Köylerin asfalt çalışmalarına resmen başlıyoruz. Köy yollarındaki asfaltlama çalışmalarına 12 milyon 500 TL bütçe ayırdık. Bu bütçe ile 510 kilometre asfaltlama yapacağız. 350 kilometresi asfalt olarak yapılacak. 16 kilometrelik beton asfalt yapılacak. 144 kilometre de alt zemin hazırlanacak. İlk Dağyenice köyünden asfaltlama çalışmalarına başladık" dedi.

SAĞLIK SERBEST BÖLGELERİ GELİYOR
Sağlık serbest bölgelerinin de gündemlerinde olduğunu belirten Vali Harput, "Türkiye'de bazı şehirlerde sağlık serbest bölgesi kurulacak. Yurt dışından gelen hastaların sıcak su ile tedavisi sağlanacak. Sıcak su ile tedavi ve organ nakillerinde tedavi için hastanelerin kurulacağı bölgeler olacak. Türkiye'de böyle çalışma yoktu. Sağlık kuruluşlarından bir tanesinin Bursa'da kurulmasını istiyoruz. Teklifimizi yaptık. Ankara'dan heyetler geldi. Dağyenice bölgesinin uygun olduğuna kanaat getirdiler" şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA