Asırı Sıcaklar Kuşları Da Bunalttı

Balıkesir'de öğleden sonra 40 derece civarında hissedilen sıcak hava herkesi bunalttı.

Asırı Sıcaklar Kuşları Da Bunalttı
Yüksek nem ile birlikte bastıran güneş insanların yanı sıra hayvanları da gölge aramaya zorladı. Ali Hikmet Paşa Meydanı ile birlikte şehrin muhtelif yerlerinde bulunan güvercinler de aşırı sıcakta bunalıp sersemleşti. Güneşten kaçan kuşlar duvarlardaki pencere kenarlarına tüneyip gölgelenmeye çalışırken, bazı kuşlar ise klimalı iş yerlerinin önüne kadar gidip gölgede serinlemeye çalıştı. Güvercinler belediye tarafından suyu açılan şehir meydanındaki havuzda susuzluklarını giderip kendilerini de burada yıkayarak sıcağın etkisini hafifletmeye çalıştı

Öte yandan, aşırı sıcakların bunalttığı yabani güvercinler çimlerin üzerine yatıp vücutlarını serinletmeye çalıştı. Gerek ağaç gölgesinde gerekse güneş altında serinlemeye çalışan güvercinler ilginç görüntüler oluşturdu. Kuşları her gün besleyen esnaflar, birkaç gündür mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havaların insanları olduğu kadar hayvanları da etkilediğini, kuşların bunalıp sersemlediğini söyledi.

Bu arada, sıcak havanın etkisini parklarda atmaya çalışan vatandaşlar da çareyi çimlere uzanmakta buldu. Özellikle çocuklar ağaçların gölgesinde çimlerin üzerine yatıp yuvarlanarak serinlemeye çalıştı. Kuşlarla aynı görüntüyü oluşturan çocukların sıcağa rağmen neşeli oyunları görenlere tebessüm ettirdi. Ancak, uzmanlar özellikle bu havalarda gündüz 12.00 ila 16.00 saatleri arasında güneşe çıkılmaması konusunda herkesi uyardı .
Kaynak: İHA