Türkiye'de İrmakları Kat Edecek
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Mirza Çalışkan İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmen Rüstem Kurnaz, Türkiye’de doğan ırmakları denize döküldüğü yere kadar kat etmeyi planlıyor.

Kurnaz, baraj göllerinin uzunluğunun yaklaşık 300 km olduğunu, baraj göllerini geçerken motorlu bot kullanabileceğini, akarsu kısmında ise ırmağın doğal akışı ile hareket edeceğini söyledi.
Bu fikrin ilk olarak 1984-1988 yıllarında öğretmen olarak atandığı Sivas’ın İmranlı ilçesinden doğan Kızılırmak’ın Samsun’da denize dökülmesinden dolayı kafasında geliştiğini ifade eden Kurnaz, 25 yıllık hayalini gerçekleştirmek için heyecanıyla gün sayıyor
Yolculuk için maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Kurnaz, ilk etapta macera yolculuğu olacağını, asıl amacının ise Türkiye’nin ırmakları belgeseli hazırlamak olduğunu söyledi .
