'Sigara Üretimi İnsanlık Suçudur'

Türkiye Yeşilay Cemiyetinin, "Sigara Üretimi İnsanlık Suçudur" adı altında başlattığı imza kampanyasına Gümüşhane’de katıldı.

'Sigara Üretimi İnsanlık Suçudur'
Zafer Meydanında hazırlanan stantta imza toplayan Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane İl Temsilcisi Eyüp Demirel, sigara üretiminin her yıl 6 milyon insanın hayatına mal olduğunu ifade ederek, Türkiye’de ise yılda120 bin insanın sigaradan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Hangi kanun maddesinin her yıl binlerce kişiyi öldüren bir katilin bu eylemine devam etmesine izin verdiğini sorgulayan Demirel, sigara üretiminin Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulan, “İnsanlığa Karşı Suçlar” kategorisine dahil edilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Sigara endüstrisinin milyonlarca dolar kazanırken, sigara kullanıcılarının kaybedenler tarafında olduğunu hatırlatan Demirel, “İşte bu yüzden, her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan sigara üreticilerinin insanlık suçu işlediğine inanıyoruz. Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane İl Temsilciliği olarak bizlerde imza toplayarak, sigara üretiminin insanlık suçu kapsamına alınmasını amaçlayan bu kampanyaya destek veriyoruz” dedi.

Toplanan imzaların TBMM, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü'ne gönderileceğini belirten Demirel, “Sigaranın dostumuzu, arkadaşımızı veya bir yakınımızı sinsice aramızdan almasına artık seyirci kalmayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA