“Kıvılcımlar” Antalya'ya Hazırlanıyor

Anadolu Ateşi Çocuk Grubu Kıvılcım ile İstanbul ve Anakara’dan sonra Antalya’da sahne alıyor.

“Kıvılcımlar” Antalya'ya Hazırlanıyor
Anadolu topraklarının zenginliklerinden derlenen koreografi, etnik ve modern dans kurgusu ile Kıvılcım, beş gösteri ile Antalyalıların ve yerli, yabancı turistlerin karşısında olacak.

Çocukların küçük yaşlarda sanatla tanışmalarını, dünyaya bakış açılarını sanat ile harmanlamalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Kıvılcım grubu, her yaştan izleyici için Anadolu Ateşi ve Troya gibi defalarca izlenen, her seferinde yeniden keşfedilen bir sanat ritüeline dönüşmesi hedefleniyor.

4-12 yaş grubundan 80 yetenekli çocuğun, 2 yıl boyunca haftada 5 gün gün 6 saat prova yaparak hazırladığı 'Kıvılcım Gösterisi” 19-22 Haziran ve 1-8-15 Temmuz tarihlerinde saat 21.15’te Gloria Aspendos Arena’da izleyiciyle buluşacak.

Sosyal, kültürel, sanatsal aktivitelerin, çocukların akademik başarısını destekleyici ve arttırıcı unsur olduğunu ifade eden Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, yeni yetenekler keşfetmek ve geleceğin dansçılarını yetiştirmeyi amaçlayan proje doğrultusunda, Kıvılcım’larla yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek pek çok gösteri ile kültürümüzü dünyaya tanıtacaklarını söyledi .
Kaynak: İHA