Karaisalı’daki ‘İlaçlama’ Sorunu
Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aslan, merkez ilçe Karaisalı’da sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmalarının yapılmadığını, sorunun küçük bir sorun olmasına rağmen, ‘mücavir alan’ sıkıntısı nedeniyle çözüme kavuşturulamadığını söyledi.

İlçeye bağlı Kızıldağ Köyü’nün özellikle yaz döneminde nüfusunun arttığını, kentte yaşayan bir çok insanın adeta buraya akın ettiğini anlatan Aslan, ancak buna rağmen, bölgenin sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmasında yürütülmesi gereken ilaçlama sorununun hala çözüme kavuşturulamadığına dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin, bölgenin ‘mücavir alan sınırı’ dışında kaldığı için ilaçlamada bulunmadığını dile getiren Aslan, “Bölge halkından başta emlak vergisi olmak üzere çeşitli vergiler alıyorsun, ASKİ buraya boruları döşeyip, suyu getiriyor. Ancak, iş ilaçlamaya gelince mi ‘mücavir alan’ akla geliyor?” diye sordu.
Bunun sorunun sadece biri olduğunu, bugün gelinen noktada Karaisalı’nın sorun ve sıkıntılarının edata dağ gibi büyüdüğü yorumunda bulunan Ahmet Aslan, sivrisinek ve haşereyle mücadele kapsamında yapılması gereken ilaçlama sorununun, çok büyük maliyetler getirmediği gibi çözümünün de çok kolay ve basit olduğunu vurguladı. Aslan, “Lütfen, gerek meclis üyeleri olarak, gerekse de Adanalılar olarak Karaiasalı’ya sahip çıkalım” çağrısında bulundu .
