Heykeltıraşları Kıskandırdılar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı ile Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı'nın işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında sanayideki atık hurda malzemelerden yapılan heykeller sergilenmeye başladı.

Heykeltıraşları Kıskandırdılar
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı ile Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı'nın işbirliğinde sanayi sitesinde kurulan uygulama atölyesinde çalışan 11 sanayi ustasının eğitimleri sonrası hurdalardan yaptığı eserler sergilendi. Araba kaportacısından, demir doğrama ustasına kadar 11 esnafın 1 ayla 9 ay arasında atık hurda malzemelerle süren çalışmalarının ardından yapılan dinozor, kartal, ahtapot, zürafa heykelleri beğeniye sunuldu. Eserlerin sunulduğu, Atık Heykel Açıkhava Galerisi'nin açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ve protokol üyeleri ile çok sayıda esnaf katıldı.

Sanayi esnafının yeteneklerinden etkilendiğini belirten Başkan Akaydın, "Alan, Antalya esnafının kültür ve sanat parkına dönüşecek. Uzun vadede bu eserler turizmle de buluşacak" dedi.

Yaklaşık 10 aylık süreçle eserini bitirdiğini belirten Yaşar Yavuz isimli esnaf, “Kartal maketi geldi aklıma. Fotoğrafa bakarak yaptım. Saç parçalarıyla da gerçekçi olması için tüylerini yaptım” ifadelerini kullandı.

Antalya’nın sahil kenti olmasından dolayı aklına ahtapot geldiğini belirten demir doğrama ustası Bolat Ünsal, “Oğlumla birlikte yaptım. Ahtapotta atık boru, hurda saç ve fren diski, dinozorda da hurda saç, kramayer dişlisi, fren balatası, direksiyon kolu ve helezon yaylar kullandım. Yaklaşık 3 hafta sürdü” diye konuştu.

Yaklaşık 1 ayda hamile bir zürafa yaptığını ve adını Mihriban koyduğunu belirten Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, “Gövdesinde yağ varili ve kaporta saçı, ayaklarda mafsal ile bilye kullandım. Heykeli yaklaşık 150 kilo hurda malzeme ile yaptım. Araba dayama takozu, çarpık araçların atık kaporta parçaları eski bilyeler de kullanıldı. Zürafamız hamile. 3 ay sonra doğuracak. O zaman yanına da bir tane daha yapacağım. Öğrenci ve turistleri buraya getirip, bunları göstermek istiyoruz. Turizm acentelerini buraya yönlendirmek istiyoruz. Turizmi sanayiye getirmek istiyoruz“ dedi.

Açılışta ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından eser sahiplerine plaket verildi.

Kaynak: İHA