Antalya OSB Rekora Koşuyor

Antalya Organize Sanayi Bölgesi, artan üretim gücü ile dikkat çekiyor.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak üretim kapasitesinin en önemli göstergesi olan OSB Enerji Tüketim rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, “Türkiye’nin en çevreci Organize Sanayi bölgelerinden birisi olan Antalya OSB üretim kapasitesindeki artışla da bizi gururlandırıyor. Üretim kapasitesinin en önemli göstergelerinden birisi tesislerin enerji tüketim miktarıdır” dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yılın ilk 4 aylık döneminde elektrik tüketiminin 67 milyon 935 bin 384 kilovat saat olarak gerçekleşerek rekor seviyeye ulaştığını kaydeden Budak, şunları söyledi: “Elektrik tüketiminde geçen yılın aynı dönemine ve aynı katılımcı sayısına göre yüzde 7,0 oranında, 2010 yılına göre ise yüzde 25,2 oranında artış yaşandı. Yıllar itibari ile bakıldığında ise elektrik tüketiminde şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştık. 2010 ve 2011 yıllarında işletmeye geçen sanayicileri de dikkate aldığımızda elektirik tüketimindeki artış 2010 yılına göre yüzde 35, 2011 yılına göre ise %13 seviyelerine ulaşmaktadır.”

Dört aylık dönem itibari ile aylık ortalama enerji tüketiminin 2010 yılında 14 milyon 304 bin 370 kilovat saat, 2011 yılında 16 milyon 896 bin 201 kilovat saat, bu yıl ise 18 milyon 300 bin 000 kilovat saat seviyesinde gerçekleşeceğini belirten Budak, "İlk dört aylık bazdaki bu istikrarlı artışın sürdüğünü görmek bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bu istikrarlı artışın en önemli sebeplerinden birisi de sanayicimize TEDAŞ a oranla %19 indirimli, sürekli ve kaliteli enerji sağlamamızdan kaynaklanmaktadır” dedi.

OSB deki doğal gaz tüketiminde de geçen yılın aynı dönemine oranla artış görüldüğünü belirten Budak “Sanayi üretimimiz önemli bir gelişme göstermektedir. Gerçekleşen yeni yatırımların ve kapasite kullanım artışlarının bu gelişmeye hız kazandırdıkları hiç kuşkusuz. Ayrıca hemen hemen her firmanın kapısında yer alan eleman aranıyor ilanlarını göz önüne aldığımızda; üretim kapasitesinin daha da artma eğiliminde olmasının bölgede yaratılan istihdam miktarına de yansıyacağını söyleyebiliriz. Antalya Organize Sanayi Bölgesi olarak, söz konusu gelişmelerle yerel ve ulusal kalkınmadaki önemli payımızı Valimiz ve OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Ahmet Altıparmak önderliğinde her geçen gün giderek artırıyoruz" diye konuştu .
Kaynak: İHA