Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2011-2012 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi açıldı.

Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi ek hizmet binasında düzenlenen sergi açılışı öncesi konuşma yapan merkez müdürü Mahmut Karabulut, merkezin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Ünye'de 2011-2012 eğitim öğretim yılında 83 modüler programda 353 kurs açıldığını belirten Karabulut, şunları kaydetti:

''Bu kurslara 2 bin 993 erkek, 4 bin 336 kadın olmak üzere toplam 7 bin 329 kursiyer kayıt yaptırmış olup, bugüne kadar 3 bin 188 kişi belge almıştır. Belge alan sayısının az olması bazı kurslarda belge düzenlenmemesindendir. 2008 yılında başlayan Ana Kız Okuldayız okuma yazma kampanyası kapsamında bu yıl 127 kurs ve sınav açılmış olup bu kurslara toplam 2 bin 719 kişi katıldı, bin 244 kişi belge aldı. Bu kurslarımıza iştirak eden tüm kursiyerlerimize ve onlara kurs veren öğretmen ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Onların sayısı ne kadar çok olursa bizlerin şevki o derece artmakta ve bizleri çalışmaya sevk etmektedir. Bizim başarımız tüm ilçemizin başarısıdır.''

Yıl sonu sergisinde kursları başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Serginin açılışı Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ve eşi Fatma Arpacıoğlu tarafından yapıldı.

Yıl sonu sergisine, Ordu İŞKUR Müdürü Mehmet Döktür, Ünye Milli Eğitim Müdürü İhsan Yüksel, daire amirleri, şube müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA