Türk İşadamı, ABD'li Diplomata Tecavüz Etti

Uganda'da Türk işadamı Önder Ergül, ABD'li diplomat kadına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Tecavüz cezası 7 yıl hapis ile idam arasında değişiyor

Türk İşadamı, ABD'li Diplomata Tecavüz Etti
Uganda'da, ABD'li bir diplomata tecavüz ettiği iddia edilen Türkiye vatandaşı Önder Ergül, başkent Kampala'da dün hakim karşısına çıktı. 1 Mayıs'tan bu yana tutuklu bulunan Ergül'ün ilk duruşması 28 Mayıs'ta gerçekleşmişti. Uganda merkezli the Observer gazetesinin haberine göre, 34 yaşındaki Ergül, olayın gerçekleştiği 28 Nisan akşamı, başkentteki bir barda Anna Pascaline adındaki ABD'li diplomat kadınla tanıştı. İkili buradan Bukoto semtindeki bir diğer bara geçti.

EVİNE DAVET ETTİ
Ergül burada 29 yaşındaki kadınla daha samimi bir ilişki kurmaya çalıştı ancak kadın onu reddetti. Savcının ilk duruşmadaki açıklamasına göre, Ergül burada, Pascaline'e votka ısmarlamaya devam etti. Sabaha karşı saat 4'te, kendi anahtarlarını bulamayan kadını Ergül kendi evine davet etti. Savcının iddiasına göre, Ergül bu evde kadına tecavüz etti ve ardından da Bukoto'daki bara geri götürdü.

ŞİMDİ CEZAEVİNDE
Olaydan iki gün sonra Önder Ergül tutuklandı. The Observer, ülkede yatırım için bulunan Ergül'ün tutuklu olduğu süre boyunca Türkiye ve ABD elçiliğinden temsilcilerin bir araya gelerek, konuyu mahkeme dışında çözmeye çalıştığını
iddia etti.

Cezası 7 yıl hapisten başlıyor idama kadar gidiyor
Uganda Anayasası'na göre, tecavüz davaları sadece Yüksek Mahkeme'de görülebiliyor, cezasıysa 7 yıl ila idam arasında değişiyor.