Kırklareli'nde Türkçe coşkusu

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, ''Türkçe Olimpiyatları ile bu akşam kardeşlerimiz bize Türkçe'mizin bir dünya dili, sevgi ve kardeşlik dili olduğunu gösterdi'' dedi.

Vali Yaman, Uluslararası Türkçe Derneği'nce düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları Kırklareli il etkinliğinde yaptığı konuşmada Kırklareli'de ikinci kez Türkçe Olimpiyatları heyecanının yaşandığını söyledi.

Türkiye'ye gelen 135 ülke 1500 öğrencinin 65'ini Kırklareli'de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Yaman, ''Bu genç kardeşlerimiz sayesinde ülkemizden bütün dünyaya seviyoruz dedik. Türkçe Olimpiyatları ile bu akşam kardeşlerimiz bize Türkçe'mizin bir dünya dili, sevgi ve kardeşlik dili olduğunu gösterdi'' dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da, Türkçe Olimpiyatları'nın Kırklareli'de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Etkinlikte 25 ülkeden 65 öğrencinin söylediği Türkçe şiir ve şarkılar ile halk oyunu gösterileri izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Bu arada sunucu Ertem Şener ise Türkçe Olimpiyatları'nın sona ermesinden dolayı sahnede gözyaşlarını tutamayarak çok duygulandığını söyledi.

Türkçe Olimpiyatları hava fişek gösterileri ile sona erdi.

Programa Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Rahmi Cinokur

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA