Engelliler Derneği ''haydi Sende Gülümset'' Kampanyası Başlattı

Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ''Haydi Sende Gülümset'' adlı mavi kapak toplama kampanyası başlatıldı.

Dernek Başkanı Gökhan Kılıç yaptığı açıklamada, kampanya ile ihtiyaç sahibi engellilere akülü araba alacaklarını belirtti.

Elbistan halkından destek beklediklerini dile getiren Kılıç, ''Henüz kampanyamız yeni olmasına rağmen 250 bin mavi kapak toplamayı başardık. Hedefimiz ise 1 milyon 250 bin mavi kapak. İnşallah bunu da başaracağız'' dedi.

-MHP'den sivil toplum kuruluşlarına ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, bazı sivil toplum kuruluşlarına ziyarette bulundu.

Demir, Elbistan Sanayici ve İş adamları Derneği'ne yaptığı ziyarette, Elbistan'ın il olması için kampanya başlattıklarını anımsattı. Demir, sivil toplum kuruluşlarından kampanyaya destek vermelerini istedi.

ELSİAD Başkanı Emin Polat ise ilçenin yararına olan her konuya destek olacaklarını kaydetti.

Demir, daha sonra Ziraat Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret etti.

-Ziraat odası başkanları bir araya geldi

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Elbistan'ın il olması için mücadele edeceklerini bildirdi.

Bulut, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ziraat odaları başkanlarıyla düzenlediği ortak basın toplantısında, Elbistan'ın il olması için mücadele edeceklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ın bir süre sonra Büyükşehir olacağını anımsatan Bulut, ''Bizler Kahramanmaraş'ın kuzey ilçeleri oda başkanları olarak Kahramanmaraş'ın mahallesi olmak istemiyoruz'' dedi.

-Pazarcık Kaymakamı Sarıkaya: ''4+4+4 sistemine hazırız''

Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, yeni öğretim döneminde uygulanmaya başlanacak olan 4+4+4 sistemine hazır olduklarını söyledi.

Sarıkaya, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yeni bir eğitim sistemine girdiğini ve bu süreçte mutlaka eksik ve aksaklıkların olabileceğini, ancak velilerin bu süreçte sabırlı olmaları gerektiğini ifade etti.

Yeni sistemle ilgili çalışmaların tamamlandığını belirten Sarıkaya, ''Arkadaşlarımız gerekli düzenlemeleri yaptı. Okullarımızı da belirledik. Kısaca yeni öğretim döneminde uygulanmaya başlanacak olan 4+4+4 sistemine hazırız'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA