Bakan Şahin'den Genç Polislere: Cumhuriyetin Emanetçileri Olduğunuzu Unutmayın

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, genç polislere, "Sizlerin özgür düşünme iyi muhakeme ve süratli karar verme yetkisine sahip olan kişiler olmanızı istedik.

İnsan haklarına sahip toplumsal değerlere sahip, mesleki etik değerlere sahip ve birlikte ekip olma alışkanlığını kazanmış bilgi çağının polisleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin emanetçileri olduğunuzu unutmayınız." tavsiyesinde bulundu.İdris Naim Şahin, Siirt'ten Bitlis'e geçerek, Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezuniyet törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Şahin, emniyet teşkilatının bu yeni katılımlarla güç ve dinamizm kazandığını söyledi.

Yeni mezun öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Bakan Şahin, "Bu arkadaşlarımız eminim ki çok başarılı işler yapacaklar. Vatandaşlarımızın biz güvenlik güçlerinden tek isteği güvenli yaşama ve korkusuzca yaşama isteğidir. Dünyadaki birçok olumsuz gelişmeler insanların can ve mal güvenliğini zora sokmuştur. Bizler vatandaşımıza en iyi hizmeti verme çabasındayız. Polis bu görevini devletin saygınlığı ve milletimizin varlığını ifade etmektedir. Güvenlik ve özgürlük dengesinin korunması, her şeyden önce personelin eğitimi ile doğrudan etkilidir. İçişleri Bakanlığı olarak bu konuda hiçbir fedekarlıktan kaçınmamaktayız. Hizmet içi eğitimlerimizin yanında her yıl 15 bin yeni personelimiz katılmaktadır." diye konuştu.

Genç polislere tavsiyelerde de bulunan Bakan Şahin, "Burada kardeşlik ve yardımlaşmayı öğrenerek mezun oldunuz. Halkın hizmetine koşmayı ilke edindiniz. Ülkemizin ve emniyet teşkilatının geleceği olacaksınız. İyi eğitilmiş ve ufku geniş polisle rol alacaksınız. Emniyet teşkilatı sizlerle büyük güç kazanacaktır. Sizler de kendinizi yenilemeye çalışınız." şeklinde konuştu.

Emniyet teşkilatının kamuoyu araştırmalarında güvenlik açısından ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Şahin, "Bugünden itibaren görev alacağınız emniyet teşkilatı sizlerden iyi mesailer beklemektedir. Görevi insan hak ve özgürlüklerine bağlı olarak yerine getiriniz. Vatandaşlara mutlaka iyi davranınız. Sizlerin bu mesleği seçmenizde sizlere destek olan değerli ailelerinize, ve mesleğe yetiştirilmenizde emeği geçen okul yöneticilerine teşekkür ediyorum. Kutsal vatanımıza aziz vatanımıza hizmet esnasında tereddüt etmeden şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise PMYO’nun Bitlis’e büyük katkılar sunduğunu, eğitim öğretim gören öğrencilerin burada aldıkları eğitimi sosyal hayatta en iyi şekilde uygulayacaklarını söyledi.

Vali Yılmaz, “Okulumuz daha 3 yıllık bir okul olmasına rağmen hem gazi hem de şehit unvanını almıştır. Burada okula devam eden öğrencilerimiz bunu ortaya koyduk. Burada alnımız dik, yolumuza devam ediyoruz. Bu şerefli, vatana şerefli bir polis memuru olarak hizmet etmek için buradayız. Burada sizlerin yetişmesinde emeği geçe herkese teşekkür ediyor, yeni meslek hayatınızda başarılar dilerim." dedi.

PMYO Müdürü Kenan Özgür de bu yıl okulun 232 mezun verdiğini, kapasitenin gelecek yıldan itibaren artırılacağını söyledi.

Özgür, Bakan Şahin'den atış poligonu için de destek istedi.Konuşmaların ardından okul birincisi İsmail Vatansever tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Daha sonra okuldan mezun olan 232 öğrenciye mezuniyet belgelerini İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin verdi. Tören, öğrencilerin keplerini havaya atmaları ve ikramlarla son buldu.Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Polis Akademisi Başkan Vekili Hasan Hüseyin Çevik, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Muş Valisi Ali Çınar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve öğrenci yakınları katıldı.