Ünlüler Görme Engelli Çoçuklarla Sahne Aldı

Provaları aylar süren tiyatro oyunu "Tarih Şakacı Bir Çocuktur" Bahçelievler – Yeni Sahne’de izleyicisiyle buluştu

Ünlüler Görme Engelli Çoçuklarla Sahne Aldı
Görme engelli çocukların ilk kez sahne aldığı oyunda Doğa Rutkay, Mahir Günşiray ve Vural Çelik de rol aldı. Gecenin sunuculuğunu 2008 Türkiye Güzeli Sinem Sülün ile 'Umutsuz Evkadınları ' dizisinin oyuncusu Furkan Andıç yaptı.Görme Engelli piyano sanatçısı Çağrı Yıldırım 'ın resitali ile başlayan galaya, siyaset, sanat ve iş dünyasından bir çok önemli isim katıldı.

DESTEĞE DEVAM EDECEĞİM

6 ile 18 yaş arasında 23 çocuk; Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği 'nin Başkanı Dr. Hale Bacakoğlu ve Başkan Yardımcısı Yasemin Aydoğan 'ın öncülüğünde 'Tiyatro Hayat ' çatısı altında bir araya geldi. 8 aylık eğitimin ardından heyecanlarını sahneye taşıdılar. Parıltı Derneği 'nin görme engelli çocukları kaynaştırma eğitimleri kapsamında gerçekleştirilen projenin destekçisi Doğa Rutkay; 'Son beş yılımı bu tarz projelere destek vererek geçirdim ve bundan sonra elimden gelen desteği esirgemeyeceğim. Görme engelli çocuklarımızın büyük bir şevkle sahneledikleri bu oyun, umarım bir başlangıç olur ve bundan sonrada devam eder ' dedi.

TBMM 'DE TİYATROYU DESTEKLEYECEK

Galaya katılan TBMM Başkan Vekili Meral Akşener de projeyle ilgili mutluluğunu dile getirerek 'Bu hafta meclisi ben yöneteceğim ve orada 'Tiyatro hayattır ' diyeceğim ' diyerek görme engelli tiyatroculara destek vereceğini açıkladı.