Side Sahillerine 11 Mavi Bayrak Verildi

Manavgat'ın Side Beldesi'ndeki 11 tesise mavi bayrakları tarihi Apollon Tapınağı'nda yapılan törenle verildi.

Törene Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya Koordinatörü Dr. Cenk Bayaz ve mavi bayrak almaya hak kazanan tesis yöneticileri katıldı.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından bu yıl yapılan değerlendirmeler sonucunda mavi bayrak almaya hak kazanan tesis yöneticilerine mavi bayrakları, Belediye Başkanı Uçar ve TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Bayaz tarafından verildi.

Cenk Bayaz, törende yaptığı konuşmada, Antalya'daki tesislerde bulunan mavi bayrakların Türkiye'deki mavi bayrakların yüzde 70'ini oluşturduğunu belirterek, Side Belediyesi tesislerinden olan Royal Beach'e verilecek mavi bayrağı Başkan Uçar'a verdi.

Belediye Başkanı Uçar da berrak kıyılara ve temiz kumsallara önem verdiğini ifade ederek, beldede 11 tesisin mavi bayrak almasından gurur duyduğunu söyledi.

Side'nin güzide sahillere sahip olduğunu dile getiren Uçar, ''Bu sahilleri korumak en asli görevlerimizden biridir. Tesislerimize bu konuda gösterdikleri hassasiyet için teşekküre ediyorum. Almaya hak kazandıkları mavi bayraklar için hepsini tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA