Pasinlerde 7 Hafta Karakucak Güreşleri Devam Ediyor

Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde geleneksel olarak her yıl yapılan “Pasinler 7 hafta karakucak güreşleri” hafta sonunda yapıldı.

Pasinlerde 7 Hafta Karakucak Güreşleri Devam Ediyor
Programın üçüncü haftasında da yapılan güreşler adeta nefes kesti. Pasinler'de Cumhuriyetin kuruluş yıllarından günümüze kadar geleneksel olarak sürdürülen “Pasinler 7 hafta karakucak güreşleri” güreş severleri er meydanında buluşturdu. İlçe stadyumunda yapılan ve 7 hafta süren karakucak güreşlerinin üçüncü haftasında da ilçeden ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda davetli müsabakaları ilgi ile takip etti. Güreşlere 25 ile 90 kilo arasında 192 güreşçi katıldı.

Pasinler 7 Hafta Karakucak Güreşlerinin ikinci haftanın meydan ağası Pasinler Belediyesi Özel Halk Otobüsleri İşletmesi adına yetkili Abdulmütalip Aktaş oldu. Aktaş, ata sporu olan güreşe kendilerinin de güçleri nispetinde destekte bulunduklarını söyledi.

Pasinler 7 Hafta Karakucak Güreşleri Üçüncü Hafta Güreş Müsabakalarında Derece Alan Güreşçiler şöyle belirlendi: “25 kiloda birinci Ferhat Büyükyıldırım, ikinci Ömer Demir, üçüncü E. Taha Uzan. 30 kiloda birinci Batuhan Aksakal, ikinci Emrullah Karslı, üçüncü Burak Sinin. 35 kiloda birinci Onurcan Aksakal, ikinci Sergen Yazıcı, üçüncü İbrahim Hınıslıoğlu. 40 kiloda birinci M. Lütfü Keskin, ikinci Emre Tahtacı, Üçüncü Suat Çoban. 45 kiloda birinci Hakan Çolak, ikinci Sedat Kılıç, üçüncü Kadir Yıldırım. 50 kiloda birinci M.Emin Yavuz, ikinci Abdullah Saklı, üçüncü Özkan Turan. 55 kiloda birinci Yasin Oğuz, ikinci Yalçın Yazıcı, üçüncü Emre Avcı. 60 kiloda birinci Adem Yazıcı, ikinci Muhammet Ertürk, üçüncü Mert Yıldırım. 65 kiloda birinci Bilal Çakmak, ikinci Yaser Turgut, üçüncü Numan Sertoğlu. 70 kiloda birinci Murat Ertürk, ikinci Ahmet Kazanç, üçüncü Burak Sertoğlu. 75 kiloda birinci Samet Kaya, ikinci Erkan Karslı, üçüncü Okan Yazıcı. Baş Güreş 80 kiloda birinci Gökan Deve, ikinci Mustafa Kalçin, üçüncü Murat Sarıgün”
Kaynak: İHA