Mhp Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur ve olmayacaktır. 'Vardır' diyenler, yüzyıl önceki küresel hesap ve güçlerin bugünkü zaman diliminde piyonluğuna ve uşaklığına soyunanlardan başkası değildir'' dedi.

Devlet Bahçeli, Isparta Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen belediyenin toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, anlayışlarında yapay ayrımlar, ısmarlama ayrılıklar ve montaj küslüklerin olmadığını söyledi.

''Bizim idrakimizde ideolojik veya inanç temelli hiziplere, tahrik edilerek belirginleşen çatışma dinamiklerine geçiş yoktur'' diyen Bahçeli, doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli tasnifinin de bulunmadığını kaydetti.

Kendileri için herkesin büyük Türk milletinin eşit ve onurlu birer ferdi olduğunu belirten Bahçeli, ''Demokrasi ve özgürlük sözlerini paravan yaparak bin yıllık hukuku bozmaya çalışanlar, bizim için kötülüğün ve ihanetin misyonerleridir. Buna çanak tutanlar, her alana yaydıkları sindirme kampanyasını 'ileri demokrasi' diyerek yutturmaya çalışanlar işbirlikçilikten ve bölünmenin teşrifatçısı olmaktan yakalarını kurtaramayacaktır. Bize göre kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur'' diye konuştu.

Kimin nerede doğduğu ya da nerede doyduğunun önemli olmadığını ifade eden Bahçeli, vatanın her bir karışına, her santimetre karesine aynı göz, aynı duygu ve aynı bağlılıkla yaklaştıklarını vurguladı.

Bahçeli, ''Bunun için bin yıllık kardeşlik hukukunu savunur, yüceltir ve sahipleniriz. Kimseyi ayırmaz, kimseyi kayırmaz, kimseyi hor görmez ve kimseyi ötekileştirmeyiz. Çünkü son yurdumuzun üzerinde yaşayan her bir kardeşim bizim için paha biçilmez bir değer ve etnik kantara vurularak ölçülemeyecek kadar bütünleşmiş bir hazinedir'' dedi.

-''Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur ve olmayacaktır''-

Kürt kökenli kardeşleriyle 'sorun' kelimesini yan yana getirmenin, her şeyden önce nimet ve had bilmezlik olduğunu belirten Bahçeli, ''Bugün Ispartalı kardeşimle Şırnaklı kardeşimin temel hak ve özgürlüklere ulaşmada bir farklılığı var mıdır- Yozgatlı'yla Hakkarili'nin siyasetten ticarete kadar bu alanlarda faaliyet gösterebilmesinin önünde bir engel bulunmakta mıdır- Kim kimden üstün veya kimin kimden daha fazla ya da eksik yanları vardır- Bu durum karşısında Kürt sorunundan nasıl bahsedilmektedir-'' diye konuştu.

Genel Başkan Bahçeli, Türk milletinin tüm fertlerinin, bin yılda karılan harcın ve bin yılda olgunlaşan hürmetin eşit, saygın ve onurlu birer mensubu olduğunu ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bu tarihi gerçeği görmezden gelerek Kürt kökenli kardeşlerimi sorunla aynı kaba sokmak millet varlığına vurulan hançerdir ki, bunun tek ismi vardır, o da hıyanettir. Eklemeliyim ki terörü Kürt kökenli kardeşlerimle çakıştırmak ise başlı başına aşağılık bir yaklaşımdır. Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur ve olmayacaktır. 'Vardır' diyenler, yüzyıl önceki küresel hesap ve güçlerin bugünkü zaman diliminde piyonluğuna ve uşaklığına soyunanlardan başkası değildir. Dün imparatorluk coğrafyasını bölüşen herkesçe malum mihraklar, bu topraklar üzerinde mezhep ve etnik ayrımcılığını da körüklemişler, fitili ateşlenmiş bölünme bombasını şerefsizce aramıza atıp kenara çekilmişlerdir. Bunun altında da hiç şüphesiz Birleşik Krallığın hesap ve tahrikleri olduğu açıktır.''

Türkiye'nin mevcut sınırlarına toprak ve insan kayıpları eşliğinde gerilemesine devamlı tetiklenen uluslararası tezgah ve tuzakların etkili olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

''Tarih her şeyiyle ortadadır ki aramıza nifak ektiler, Ortadoğu'yu kaybettik. Varlığımıza ayrımcılık mikrobunu bulaştırdılar, kutsal toprakları ve Balkanları yitirdik. Nihayetinde de Türk Milleti'ni son vatanından çıkararak birbirine düşürmek maksadıyla etnik ve mezhep ikiliğini ısmarladılar ve körüklediler. Sözde Kürt sorununun mucitlerinin amacı bellidir. Türk milletini etnik kimlik değirmeninde öğütmek ve ezmektir. İşte böylesi bir ihanete AKP ve CHP alet olmaktadır. Bugün milletimizin muhatap olduğu büyük bir sorunu vardır. Onun da ismi bölücülük ve terör sorunudur.''

-CHP'nin önerisi-

Devlet Bahçeli, CHP'nin 'öneri' diye gündeme taşıdığı 10 maddelik 'çöküş planının' yalnızca iki yerinde terör ifadesine yer verilmediğini, bölücülük sorununa ise hiç değinilmediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Üstelik TBMM bünyesinde Toplumsal Mutabakat Komisyonu, sivil alanda da TBMM bağlantılı ve koordineli şekilde faaliyet gösterecek Akil İnsanlar Grubu oluşturulması ile ilgili düşüncesi, PKK'nın İmralı canisinin gündeme getirdiği önerilerinin tıpatıp aynısıdır. Şimdi bize dönüp PKK'nın tekliflerini görüşmemiz konusunda çağrılarda bulunulmaktadır. Hatta 'Ne olmuş ismi de değiştiririz' diyerek, bizim yalnızca isme takıldığımız CHP Genel Başkanı tarafından iddia edilmektedir. Biz şekle değil öze, zarfa değil mazrufa bakıyoruz. Bu saatten sonra yalnızca isim değişikliğiyle bizim PKK'nın tekliflerini görüşebileceğimizi sananlar büyük bir handikap ve hata içinde olduklarını bilmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir dediği bir dediğini tutmayan, akşam başka sabah başka konuşarak yeni olduğunu söyleyen, ama sadece yeniliği bölünme olarak gören bir kafa yapısıyla konuşmak şöyle dursun, bir araya gelmesi dahi mümkün değildir. Bizimle hiç kimse Türk milletinin dağılmasını müzakere edemeyecektir. Kapılarımız bölünmede tokalaşan niyetlere sonuna kadar kapalıdır. Uludere havarilerine sırtımız dönüktür. CHP boşuna çırpınmamalı, daha fazla gururuyla oynamamalıdır.''

''AK Parti terörü bitirecekse, bilinsin ki biz kaybetmeye varız'' diyen Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bölücülüğün kökünü kurutacaksa biz haksız çıkmaya ve iktidara gelmemeye de hazırız. Türk milleti kazandıktan, refah ve saadet ortamına kavuştuktan sonra zaten bize de gerek kalmayacaktır. Biz milli ve manevi konuları siyasi kaygılarla ve oy hesaplarıyla değerlendirecek ve ölçecek düşüklüğü Allah'a şükürler olsun ki hiç göstermedik, bundan sonra da göstermeyeceğiz.''

-Bahçeli, gül topladı-

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta Gül Ve Halı Festivali etkinlikleri kapsamında 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy beldesini ziyaret etti. Burada Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni gezerek incelemelerde bulunan Bahçeli, daha sonra beldedeki gül bahçelerinde gül toplayan kadınlarla sohbet etti. Kadınlardan gül toplama tekniklerini öğrenen Bahçeli, bir süre gül topladı.

Muhabir: Durmuş Genç/ Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA