Gamek 2012 El Sanatları Sergisi Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, Ortadoğu’nun en büyük el sanatları sergisine ev sahipliği yaptı.

Gamek 2012 El Sanatları Sergisi Açıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) kursiyerleri tarafından hazırlanan ev mefruşatı, makine nakışı, el nakışı, kurdele nakışı, tezhip sanatı, hüsn-ü hat sanatı, ebru sanatı, minyatür sanatı, resim, stilistlik, takı tasarımı, ahşap boyama, cam boyama ve mozaik ürünlerinden oluşan sergisi bir alışveriş merkezinde açıldı. Sergi açılışına, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, eşi Nihal Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, eşi Emine Aydın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve eşi Derya Güzelbey ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Başkan Dr. Asım Güzelbey, “2011-2012 eğitim öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Kaplan Tekstil ve Yapım Sanayi ve Ticaret işbirliğinde, halk eğitim merkezlerinin gözetiminde ve denetiminde kurs açan belediyeler arasında düzenlenen el nakışı yarışmasına GAMEK El Sanatları öğretmenimiz Hatice Yılmaz ile kursiyerimiz Elif Geçgil 81 ilden katılan belediyeler arasında Türkiye birinciliği kazanmışlardır. Kendilerini tebrik ediyorum ve birinciliği kazandıkları için öğretmen ve kursiyerimize 20’şer gram külçe altını firma tarafından takdim edilecektir” dedi.

Başkan Güzelbey’in konuşmasının ardından Kaymakam Turan ve Kaymakam Aydın, kursiyer ve öğretmene plaketlerini takdim etti. Plaketlerin verilmesinden sonra protokol üyeleri kurdele kesiminde bulunarak serginin açılışını gerçekleştirdiler. Başkan Güzelbey ve eşi Derya hanım ile diğer davetliler sergide bulunan ürünleri tek tek inceleyerek görevlilerden bilgi aldılar .
Kaynak: İHA