Denizli Valisi Demir Açıklaması

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Denizli etkinliği yapıldı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Uluslararası Türkçe Derneği tarafından gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Atatürk Stadı'nda yapılan etkinliğinde, Türkçe Olimpiyatları sayesinde Türkçe'nin dünyanın birçok ülkesinde konuşulur hale geldiğini söyledi.

Türk okulları sayesinde Türkçe'nin, Türkiye'nin daha çok kişinin gönlünde taht kurduğunu belirten Demir, ''Türkçe'nin barış, kardeşlik, dostluk dili olduğunu keşfederek, dünya genelinde yayılmasına katkıda bulunmalıyız. Türkçe'nin dünya dili olması için elimizden gelen gayreti göstermek boynumuzun borcudur. Düzenlenen bu olimpiyatların Türkçe'nin hak ettiği yeri bulmasına vesile olacağına şüphemiz yok'' dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de Türkiye ve Türkçe'nin büyüdüğünü kaydetti.

Türkiye'nin önümüzdeki süreçte daha da büyüyeceğini ifade eden Zeybekci, ''Türkiye büyüdükçe, Türk Okulları artıkça Türkçe de dünya dili olma yolunda ilerleyecektir. Türkçe'nin ilerlemesine katkı sağlamak bütün insanlığın borcudur. Bu borcu ödemek için Türkçe'nin daha çok insan taraftan konuşulmasını sağlamak gerekiyor. Bizler bu konuda elimizden gelen desteği verdik vermeye de devam edeceğiz'' diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise Türkçe'nin öğretilmesi için emek sarf eden öğretmenlere teşekkür etti.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, ''10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları insanlık için en önemli organizasyonlardan biridir. Biz bu güzelliği bizlere kadar taşıyanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yurt dışında okullar açıp Türkçe'ye katkı sunan öğretmenlerimize minnettarız. Haritada ismini bile duymadıkları yerlere giderek Türkçe'yi öğretip ana dile borçlarını ödeyen o öğretmenler dünyanın en kutsal işini yapıyorlar'' dedi.

Etkinlikte 20 ülkeden 60 öğrencinin söylediği Türkçe şiir ve şarkılar ile halk oyunu gösterileri izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Program protokol üyelerinin çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle, ''Yeni Bir Dünya'' şarkısını söylemesiyle sona erdi.

Etkinliğe AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA