Dasider'den Türkçe'nin Çocuklarına Yemek

Doğu Anadolu Sivil Toplum Derneği (DASİDER), Türkçe Olimpiyatları kapsamında Van’da gösteri yapacak öğrencilere bir tanışma yemeği verdi.

İskele Caddesi üzerinde bulunan Merkez Et Lokantası’nda verilen yemeğe; AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, DASİDER Başkanı Ahmet Öner, yönetim kurulu üyeleri ve 25 ülkeden gelen öğrenciler ile davetliler katıldı.

Aralarında, Dünya Şiir Birincisi Mısırlı Mennetallah Ahmed Mahdi’nin de bulunduğu Türkçenin çocuklarından Bosnalı Edin Taloviç’in okuduğu türkü, davetliler tarafından beğeni toplarken, Afganistanlı Şeyh Şamil Yavuz isimli öğrenci de Van’da kendilerine gösterilen sıcak ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Van yöresel yemeklerinin ikram edildiği program sonunda DASİDER Başkanı Öner, kısa bir ‘hoş geldiniz’ konuşması yaptı. Öner, bu yıl Türkiye’de 10’ncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın Van ayağının sürprizlerle dolu olduğunu belirterek, yemeğe katılan öğrencilere ve davetlilere teşekkür etti.Yemeğe katılan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici de bir konuşma yaptı. Türkçe Olimpiyatları'nın son birkaç yıldır Türkiye’nin çeşitli illerinde olduğu gibi Van’da da icra edildiğini anımsatan Bilici, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin yapacakları gösterilerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dünyanın dört bir yanında açılan Türk okullarında okuyan öğrencilerin ileride dünya barışına çok büyük katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Bilici, şunları kaydetti: “Bu genç kardeşlerimiz gün gelecek kendi ülkelerinde çok önemli makam ve mevkilere gelecekler. İşte o gün bir köprü vazifesi görecekler. Türkiye’de yaşayan insanlarımız ve dünyanın dört bir tarafındaki bu kardeşleri sayesinde bir kardeşlik iklimi oluşacak. Bir medeniyetler ittifakı oluşacak. Yaptıkları hizmetlerin karşılığını sadece Yaradan’dan bekleyen değerli öğretmenlerimize, bugün anne ve babalarından ayrılarak binlerce kilometre mesafeden, hiç daha önce gelmedikleri, görmedikleri bir ülkeye, bir ile gelen bu güzel kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ve güzel temennilerin ardından, yemeğe katılan 25 ülkeden gelen öğrenciler, davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.