Dağ İlçelerinin Başkanları Ankara'dan Umutlu Döndü

Bursa'nın dağ ilçeleri Orhaneli, Keles, Büyük Orhan ve Harmancık'ın AK Parti teşkilat başkanları Ankara'ya çıkartma yaptı.

Dağ İlçelerinin Başkanları Ankara'dan Umutlu Döndü
Ankara'da 2 gün kalan ilçe başkanları, Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin, Önder Matlı, Bedrettin Yıldırım, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Canan Candemir ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile görüştü.

Görüşmelerde dağ yöresinin meseleleri bakanlara iletildi. Misi ile Orhaneli yol ayrımına kadar yapılacak olan duble yolun 15 gün içinde ihale tarihinin belirleneceği öğrenildi. 4 dağ ilçesine yapılacak gölet ve barajlar da görüşülürken, Karıncalı beldesinin termik santraldan çıkan buhar ile ısıtılması için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüşüldü. Kaynak sağlanması için girişimlerde bulunuldu. Ayrıca dağ ilçelerinde doludan zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesi kararı alındı. Öte yandan ilçelerde bazı kurumların kapanacağı söylentisi bakanlara sorulurken, kapanmayacağı sözü alındı .
Kaynak: İHA