Çadırcılar Uludağ’a Çıkabilecek

Uludağ Milli Parkı’nda 80 yıldır çadır kuran Bursalı tabiatseverler bu yıl yaşadıkları çadır yeri iptal şokunu valiliğin devreye girmesi ile atlattı.

Çadırcılar Uludağ’a Çıkabilecek
Çadır yeri fiyatları da kademelendirildi. Çadırcıların Uludağ’a girmelerine müsaade edilmemesi üzerine konu Bursa Valiliği’ne intikal ettirildi. Vali Şahabettin Harput, Milli Parklar Genel Müdürü ve Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürü ile toplantı yaptı. Toplantıda 80 yılı aşkın süredir çadır kuranların Uludağ Milli Parkı’nda misafir edilmeye devam kararı çıktı. Geçen yıl günlüğü 8 lira olan çadır yeri bedelleri de kademeli sistemle dengelendi. Buna göre 30 metrekare yer kullananlar günlük 6 ödeyecek. 50 metrekare kullanan günlük 8 lira öderken, 70 metrekare yer işgal edenden 10 lira günlük ücret alınacak.

Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nun Sarıalanda’daki çadır kurulan bölgeyi 1. derece koruma alanından çadır kurulabilmesi için gerekli olan 2. dereceye geçirmemesi yüzünden çıkan kriz Milli Parklar Müdürlüğü’nün Bursa Valiliği ile yaptığı mutabakatla aşıldı. Komisyon üyeleri, çadırcılara karşı olmadıklarını, ancak bölgede yapılaşma olmaması için 2. dereceye geçirme kararı almadıklarını söylediler. Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri ise, barınma olabilmesi için 2. derece kararına ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, bir hatanın sürdürülmeyip düzeltilmesi için 2. derece talebinde bulunduklarını kaydettiler.

Krizin aşılmasının ardından çadırcılar Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki Orman ve Su 2. Bölge Müdürlüğü binasından salı gününden itibaren makbuz kestirip çadırlarını kurabilecekler. Çadırcılar, idareden tuvalet sayısının arttırılması, banyoların düzenli ve sürekli açık tutulması yönündeki taleplerini bu yıl da tekrarladılar. Kampçılar, fiyatlandırmada kademenin dar gelirliler için bir çözüm olmasından dolayı Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler .
Kaynak: İHA