Altınova'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliği ile Yalova ve Altınova ilçesinde Mayıs ayında gerçekleştirilen ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi''ni tamamlayan 70 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Altınova Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, MARKA'nın sorumlu olduğu 5 ilde düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile bölgedeki girişimcilik kapasitesinin artmasına katkıda bulunduklarını ifade etti.

Yalova Valisi Esengül Civelek ise kursiyerleri kutlayarak, ''Bu eğitimin Altınova'da gerçekleşmesini benim özgün, girişken, atak, cesur ve özgüveni yüksek kadınlarım talep ettiler. Bugün ise sertifikalarını alarak işyerlerini açma konusunda büyük bir adım atacaklar. Kadınlarımızın iş hayatında yer alması ülkemizin gelişmesi için büyük önem arz etmekte. Bundan dolayı kadınlarımızın istihdama ve iş hayatına katılmaları için bu tarz programlara ihtiyaç vardır. Bu eğitime katılım sağlayan tüm kursiyerlere girişimci adaylarımızı kutluyor başarılar diliyorum'' dedi.

Törende daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törene AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz. Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Özel de katıldı.

Muhabir: Nedim Güler

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA