Akkeçililer Yörük Şenliğinde Buluştu

Isparta'nın Senirkent ilçesine bağlı Akkeçili köyü muhtarlığının düzenlediği Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Akkeçili Yörükleri Kültür Koruma ve Yaşatma Derneği ile Akkeçili Köy Muhtarlığı'nın bu yıl ikincisini düzenlediği Almadüzü Kuruçeşme Yörük Şenliğine Vali Memduh Oğuz ile eşi Canan Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğulu ile eşi Ayşe İbicioğlu, Senirkent Kaymakamı Ali Yılmaz, Toroslar Yörük ve Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte konuşan Vali Oğuz, düzenlenen etkinlikte kültürel değerleri ve milli benliklerini samimiyetle ve içtenlikle görebilme şansı yakaladıklarını söyledi.

Yörük şöleninin bir başka görevinin dünyaya insanlığı öğreten bir laboratuvar olması olduğunu belirten Oğuz, ''Burada günümüzün hastalığı olan kadına şiddet asla yok. Kadın ve erkek eşit statüde. Kadının toplumu yönlendirici bir görevi var'' dedi.

Yörük kültürünün milli kültür olduğunu ifade eden Oğuz, 2 bin yıldır yaşatılan bu kültürün bozulmadan devam ettirilmesinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Toroslar Yörük ve Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman ise Yörüklerin birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini taşıdığına işaret ederek, şunları söyledi:

''Keyfiye' dediğimiz renklerden oluşan boyun atkısı renklerinin her birinin ayrı manası var. Kırmızı renk bayrağımızın simgesi, yeşil renk Müslümanlığın, sarı renk bolluk, bereket ve hasadın, mor renk hoşgörünün ve iyi niyetin, beyaz renk ise Yörüklerin temiz olduğunun simgesidir. Gökkuşağının bu renkleri Türkler'in, Yörüklerin ve Türkmenler'in doğal renkleridir.''

Konuşmaların ardından Vali Memduh Oğuz eşi ile şölen alanındaki çadırları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, ikram edilen Yörük ayranından içti.

Şölene Vali Oğuz sazıyla, SDÜ Rektörü İbicioğlu ise söylediği türkülerle renk katarken, halkoyunları ekipleri de gösteri sundu.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA